Από πότε οι πολίτες στηρίζουν και οικονομικά τα κόμματα;

Ειρήνη Ζαχαριαδάκη
Ειρήνη Ζαχαριαδάκη

Και που υπάρχουν σε τι μας ωφελούν;

Της Ειρήνης Ζαχαριαδάκη*

 

Αυτό που βλέπετε είναι απόσπασμα από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς μέλος του κόμματος. Είναι ένα μήνυμα που όταν έπεσε στην αντίληψη μου, απογοητεύτηκα τόσο πολύ από τη μία και λυπήθηκα ακόμα πιο πολύ από την άλλη.  

                 Τον τελευταίο καιρό είναι πολλές οι φορές που «πιάνω» τον εαυτό μου να αναρωτιέται και να ανησυχεί  για το ζοφερό μέλλον αυτού του τόπου και την κατάντια, στην οποία που μας έχουν φέρει οι εκάστοτε κυβερνώντες. Σκέφτομαι  τα παιδιά μας και λυπάμαι επειδή δεν υπάρχει σωτηρία με όλους αυτούς που βρίσκονται στο τιμόνι της διακυβέρνησης.

               Ο μεν πρώτος άγεται και φέρεται όπως επιθυμεί επειδή μπορεί και επειδή δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει ισχυρός αντίλογος. Δεν υπάρχει σθεναρή αντίσταση, παρά μόνο λόγια, φρούδες ελπίδες, φρου φρου και αρώματα και κινήσεις για το «ΘΕΑΘΗΝΑΙ». Και όλα αυτά παραμονές εκλογικών αναμετρήσεων. Τις υπόλοιπες μέρες όλοι οι πολιτικοί παίρνουν ρεπό.  

         Οι άλλοι 2 που ακολουθούν είναι τα ίδια μαύρα χάλια με τον πρώτο. Κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους προσπαθώντας να τερματίσουν στην 2η θέση, βάσει των δικών τους λεγομένων. Πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω πολιτικό αλλά και άνθρωπο να αγωνίζεται για οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός της 1ης. Ενώ, στην πραγματικότητα είναι σαν τα 2 κοκόρια που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να πριμοδοτούν και να ενισχύουν την εκλογική δύναμη του κ. Μητσοτάκη.

     Επομένως,  είναι ευκόλως εννοούμενο να «πέσουμε» από τα σύννεφα και δεν έχουμε πέσει στα μαλακά, αφού έχουν ανατραπεί αξίες, ιδανικά, γνώσεις και θεωρήματα δεκαετιών.  

  • Μαθαίνουμε ότι το 50% + 1 δεν είναι τόσο ισχυρό όσο  το 41%, το οποίο  είναι ικανό όχι μόνο να κυβερνήσει, αλλά να κυβερνήσει τόσο σκληρά και άδικα και άρα να καταστρέψει το λαό και τους πολίτες. Έχει «αφήσει» πίσω του στάχτες και αποκαΐδια σε όλους του τομείς και ιδιαίτερα στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Πρόνοια. 
  • Μαθαίνουμε ότι όσον αφορά σοβαρά ζητήματα που εμπεριέχουν χάσιμο περιουσιών (σεισμός Αρκαλοχωρίου) και απώλειες ανθρώπινων ζωών (Τέμπη και Μάτι) δεν φταίει κάνεις πολιτικός και ακόμα και αν φταίει δεν θα κατηγορηθεί και ποτέ δεν θα κριθεί ένοχος. 
  • Μαθαίνουμε ότι από τύχη ζούμε σε ένα αβέβαιο και ανασφαλές περιβάλλον με ένα καθόλου ελπιδοφόρο αύριο.
  • Επιπλέον, μαθαίνουμε ότι ως πολίτες ή και ως εγγεγραμμένα μέλη κόμματος καλό θα ήταν να στηρίξουμε και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τα κόμματα, συν τοις άλλοις. Δηλαδή ενώ θα έπρεπε να θεωρούν τιμή τους που τους ψηφίζουμε, εντούτοις το θεωρούν δεοδομένο και υποχρέωση μας και ζητανε και χρήματα.

Και δεν ντρέπονται λίγο. Σε ένα και μόνο θέμα συμφωνούν ομόφωνα οι 3 πρώτοι Αρχηγοί κομμάτων,  ότι ο λαός δοκιμάζεται οικονομικά, ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, από ότι θα έπρεπε, συμπολίτες μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας σε μια ευνομούμενη κοινωνία και από την άλλη  ζητούν από την ίδια την άμοιρη κοινωνία να κάνει δωρεά. Δωρεά, πού; Στο κόμμα;  Ακόμα και η ντροπή ντράπηκε, κοκκίνισε και έσκυψε το κεφάλι ζητώντας ταπεινά συγνώμη, μιας και το κεφάλι και των 3 πρώτων αρχηγών είναι πολύ ψηλά και κοιτάει μόνο προς τα πάνω. 

Γι αυτό δεν μας βλέπουν. Γι αυτό δεν μπορούν να μας καταλάβουν και συνεχίζουν να πράττουν και να προχωρούν με γνώμονα μόνο το δικό τους προσωπικό συμφέρον και μόνο.  

Ντροπή και αίσχος θα αναφωνήσω εγώ σε όλους, αλλά ιδιαίτερα σε εκείνον που αναίσχυντα τόλμησε να ζητήσει χρήματα από το λαό για να ενισχυθεί το κόμμα. Σε εκείνον που χρησιμοποιεί αδιάντροπα 2 από τα Μέσα Πειθούς, την επίκληση στο συναίσθημα και την επίκληση στη λογική, στηριζόμενος  στο φιλότιμο  μας, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για το κόμμα. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έλεγα ότι είναι καλύτερο να μην υπάρχουν τέτοια κόμματα, ή καλύτερα να μην υπάρχουν κόμματα. Και που υπάρχουν σε τι μας ωφελούν; Δυσκολεύουν τη ζωή τη δική μας και καταστρέφουν μεθοδικά και με σχέδιο των μέλλον των παιδιών μας. 

Τι άλλο θα μας ζητήσουν ακόμα; Αλήθεια σας λέω, πλέον όλο αυτό με τρομάζει….

Και μη χειρότερα………

  

* Η Ειρήνη Ζαχαριαδάκη είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, MSc, MBA.
Υποψήφια Διδάκτορας (PhD) ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ