Ενωμένοι θα δώσουμε τις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Ενωμένοι θα δώσουμε τις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Για το Ηράκλειο, την Κρήτη και την Πατρίδα μας!

Του Στρατή Μαγκουσάκη*

 

Λαοί που δεν έχουν γνώση της Ιστορίας τους, δεν έχουν μέλλον.

Πριν λίγο καιρό γιορτάσαμε την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στις τότε Ευρωπαϊκές Κοινότητες ως 10ο ισότιμο μέλος. Δύο ιστορικές στιγμές του τόπου μας που καθόρισαν την πορεία του και είναι απολύτως συνδεδεμένες με ένα πρόσωπο και μία Παράταξη.

Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία.

Δύο κομβικές στιγμές, δύο κορυφαίες επιλογές,  στην Ιστορία της Πατρίδας που αποδεικνύουν ότι διαχρονικά η Παράταξή μας βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Που διατρανώνει την υπερηφάνεια που πραγματικά νοιώθουμε όλοι εμείς που ανήκουμε σε αυτή τη μεγάλη Παράταξη.

Στη Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και ακόμη και στις μέρες μας παραμένουν τόσο επίκαιρα και μας εκφράζουν απόλυτα τα λόγια του στην Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος μας στις 4 Οκτωβρίου 1974:

«Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το Λαό. Τη Πατρίδα με τους ανθρώπους της. Την Πολιτεία με τους πολίτες. Την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία. Την Πρόοδο με το κοινό αγαθό. Την Πολιτική Ελευθερία με την έννομη τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Και υπόσχεται ότι δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη. Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις η Ανεξαρτησία της Ελλάδας θα κατοχυρωθεί. Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων εκτός από συλλογικούς οργανισμούς στους οποίους θα μετέχει με την ελεύθερη βούληση της και σύμφωνα με τα πάγια συμφέροντα του Ελληνισμού στα οποία περιλαμβάνεται και η μοίρα της Κύπρου.»

Αυτήν την Παράταξη υπηρετούμε, για αυτήν αγωνιζόμαστε, για αυτήν μαχόμαστε.

Με ιδεαλισμό και αυταπάρνηση. Με ιδεολογική παρακαταθήκη τις Αρχές και τις Αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές σημαντικές προκλήσεις που τις αντιμετωπίζει με τόλμη και αποφασιστικότητα. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με στρατηγικές κινήσεις και επιλογές που θωρακίζουν τη χώρα και προασπίζουν την ακεραιότητα της.   

Ενώ το κόμμα μας, ένας πολιτικός οργανισμός με παράδοση δημοκρατικής λειτουργίας προχωρά σε διενέργεια εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή 24 Οκτωβρίου για την ανάδειξη νέων αιρετών διοικήσεων σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο.

Με αίσθημα ευθύνης και τιμής αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Στόχος μου είναι να υπηρετήσω τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη μας Παράταξη και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους εσάς δίπλα μου άξιους συμπαραστάτες.

Δεσμεύομαι ο ρόλος μου, ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ,  να είναι ενωτικός και θεσμικός. Έρχομαι για να ενώσω – όχι να διχάσω- όλα τα στελέχη του κόμματός μας. Κοινοβουλευτικά και κομματικά. Να συνεργαστώ με όλους εποικοδομητικά για το καλό του κόμματός μας, της κοινωνίας και του τόπου μας.

Συνομιλώ με την κοινωνία, προέρχομαι από την κοινωνία, είμαι ενεργό μέλος της και γνωρίζω ότι πολύ από εσάς βλέπετε με κάποιο δισταγμό τις κομματικές οργανώσεις. Σας υπόσχομαι ότι η πόρτα των κομματικών γραφείων μας θα είναι πάντα ανοικτή για όλους χωρίς αποκλεισμούς. Και εγώ πάντα δίπλα σας. Στην καθεμιά και στον καθένα σας. Για να ακούσουμε τις εποικοδομητικές προτάσεις και τους προβληματισμούς σας. Τα προβλήματα και τις ανάγκες σας.

Για να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για το καλό του Ηρακλείου, της Κρήτης και της Πατρίδας μας.

Αυτή την Παράταξη υπηρετούμε, για αυτήν αγωνιζόμαστε, για αυτήν μαχόμαστε.

Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αδιάλειπτα στο μέλλον. Ιδίως σήμερα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης την οδηγούν με ευημερία, ασφάλεια και σταθερότητα σε ένα καλύτερο αύριο. Για όλον τον ελληνικό λαό.

 

*υποψηφίου προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ