Έξι στους δέκα εμβολιασμένοι; Και πολλοί είναι!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
Έξι στους δέκα εμβολιασμένοι; Και πολλοί είναι!

Μια χώρα στην οποία κυριαρχεί η ιδεοληψία, μας κυνηγούν και οι σκιές μας ακόμη και ότι είμαστε πάντα…θύματα κάποιας συνωμοσίας, είναι πανταχού παρών ο θρησκευτικό-ταλιμπανισμός, είναι μεγάλο ποσοστό...

 

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

«Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή από τις χειρότερες χώρες στην Ευρώπη όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κυρίως είναι πολύ πίσω στους εμβολιασμούς,  ενώ χτυπάει πρωτιά στον αριθμό των θανάτων κλπ». Η είδηση πλέον παίζει παντού ακόμη και τώρα ενέσκηψε το νέο κύμα της πανδημίας στην Γηραιά Ήπειρο και σε χώρες που έμοιαζε να έχουν ελέγξει την εξάπλωση του ιού. Με εμβόλια και μέτρα είχαν - έτσι φαινόταν- καταφέρει να πετύχουν μια επιστροφή στην κανονικότητα. Αλλά κι εκείνα τα κράτη δεν θα αποφύγουν τον δύσκολο Χειμώνα που έρχεται.

Πολύ περισσότερο -λένε- η Ελλάδα με ένα ποσοστό μόλις 60% εμβολιασμένων, που είναι από τα χαμηλότερα στον αναπτυγμένο κόσμο δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει πια την επέλαση του ιού. Και ήδη φρακάρουν οι ΜΕΘ ,  ολοένα και περισσότεροι αρρωσταίνουν, τόσες χιλιάδες κρούσματα έχουμε που δεν είχαμε δει ούτε καν στα πρώτα σοκαριστικά βήματα της covid 19. Σε αυτούς τους αριθμούς, στις στατιστικές προστίθενται και οι αριθμοί των θανάτων που είναι πλέον από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο. Θάνατοι που δεν αφορούν κάποιες μετρήσεις για τις μελέτες αλλά…ψυχές, συνανθρώπους μας , σε λίγο καιρό θα φτάσουν τους 20.000 μια ολόκληρη πόλη!

Τούτη η επώδυνη φάση, αποδίδεται σε συγκεκριμένους λόγους. Ο ένας είναι ο επιθετικός ιός που μεταλλάχτηκε. Ο άλλος ότι η Ελλάδα -λένε- ίσα ίσα που ξεπέρασε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στους εμβολιασμούς. Μας συγκρίνουν με την Πορτογαλία που έχει αγγίξει σχεδόν το 90%, δεν μας βάζουν  καν στον ίδιο παρονομαστή με τις βορειο-ευρωπαϊκές ή σκανδιναβικές χώρες.

Ένας τόνος απαισιοδοξίας, ένα κλίμα μελαγχολίας απλώνεται παντού. Εάν είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι Ελληνες και κρούσματα να είχαμε δεν θα ήταν τόσο βαριά, δεν θα είχαμε μπλοκάρισμα του Εθνικού συστήματος υγείας…θα την περνούσαν οι περισσότεροι σαν (βαριά) γρίπη όπως γίνεται συνήθως με τους εμβολιασμένους. Κι όμως τίποτα. Εδώ και ένα περίπου χρόνο…άρνηση σταθερά από ένα μέρος του πληθυσμού.

Γιατί είμαστε τόσο πίσω; Γιατί δεν μπορούμε να πείσουμε αρκετούς από τα 3 και πλέον εκατομμύρια συμπολίτες μας να εμβολιαστούν; Τι πήγε στραβά στην πολιτική; Στην επικοινωνία ενός τόσο σημαντικού όπλου για την ανθρωπότητα; Μας πλακώνει η μαυρίλα γιατί ξέρουμε ότι τίποτα από όλα αυτά που σκεφτόμαστε που προβληματιζόμαστε δεν…ισχύει. Διότι ένα χρόνο μετά τα εμβόλια και δισεκατομμύρια δόσεις να έχουν γίνει ,δεν είναι…προβληματισμός, δεν είναι επιφύλαξη ή διστακτικότητα, αλλά στείρα άρνηση που δείχνει ξεκάθαρα και το επίπεδο που βρίσκεται η χώρα , αλλά και τη νοοτροπία που χρόνια καλλιεργείται από συγκεκριμένες ομάδες και συμφέροντα.

Αλλά ως εδώ η μαυρίλα. Να πούμε κι εμείς ένα Όχι . Όχι στην απαισιοδοξία. Ας γυρίσουμε ανάποδα το βαρέλι και μην βλέπουμε μόνο τη φέτσα. Ας δούμε μισογεμάτη τη ζωή μας. Ναι, όλα αυτά τα (τραγικά) νούμερα μας γεμίζουν και αισιοδοξία, ατενίζουμε με άλλο αέρα το μέλλον. Σκεφτείτε το πώς ενεργεί και πως κινείται μια ισχυρή πλειοψηφία στην Ελλάδα, τη νοοτροπία που έχει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και μετά τα αντιληφθούμε όλοι πόσο σημαντικό είναι το ποσοστό του 60% που έχει εμβολιαστεί. Μια χώρα στην οποία κυριαρχεί η ιδεοληψία, η σκέψη ότι μας κυνηγούν και οι σκιές μας ακόμη και ότι είμαστε πάντα…θύματα κάποιας συνωμοσίας, είναι πανταχού παρών ο θρησκευτικό-ταλιμπανισμός, ο ωχαδερφισμός και η τεράστια αγάπη στον…εαυτούλη μας χωρίς ταυτόχρονα ίχνος αυτοσεβασμού ναι…το ποσοστό εμβολιασμένων στην χώρα είναι τεράστιο.  Και το εννοώ.  Προσωπικά- για να το ελαφρύνω και λίγο- δεν περίμενα να είναι πάνω από 38,69% ! Και ο νοών νοείτω που  θα έλεγε κι ένας παλιός συνάδελφος!

 

 

δημοσιευθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ