ΟΦΗ: Να γίνει μόδα να κατεβαίνει ο Κρητικός στο Παγκρήτιο!

Τώρα που ο ΟΦΗ έβγαλε χιλιάδες κόσμου στις πλατείες και τους δρόμους πρέπει να βρει κι ένα ξετρύπι να τους φέρει και στο γήπεδο

Ήτανε καλοκαίρι του 2004, η Εθνική Ελλάδας είχε κατακτήσει το EURO στην Πορτογαλία και οι Ελληνες φίλαθλοι ξανά αγαπούσαν τη στρογγυλή ποδοσφαιρική θεά, εκτοπίζοντας την μέχρι τότε αγαπημένη Εθνική Ομάδα Μπάσκετ. Εκείνη ήταν και η χρυσή χρονιά του Εργοτέλη! Η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ ΕΘνική και έπαιρνε το Παγκρήτιο Στάδιο ως έδρα από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, και ως μια προσπάθεια από το κράτος να αξιοποιηθούν  οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που εκείνη την περίοδο είχαν χρησιμοποιηθεί για τη χρυσή  Ολυμπιάδα. 

Η διοίκηση του Εργοτέλη  ήξερε πως οι τρακόσιοι του Μαρτινέγκο που ως πιστοί οπαδοί συνόδευαν την ομάδα στις αλάνες των μικρότερων κατηγοριών πριν  κάνει την μεγάλη υπέρβαση, είδε τη μεταφορά της έδρας σαν μια ευκαιρία να προσελκύσει εκείνους τους φιλάθλους που δεν ήταν ΟΦΗ στο Ηράκλειο, να απευθυνθεί στους πολλούς που υποστήριζαν στην πόλη τις ομάδες του ΠΟΚ αλλά και να ανοίξουν τη βεντάλια στους κρητικούς εκτός Ηρακλείου. 

Το πείραμα την πρώτη χρονιά πέτυχε, το προϊόν ήταν διαφορετικό από την τοξικότητα που ως εκείνη την περίοδο επικρατούσε στο γενικότερο ποδοσφαιρικό περιβάλλον της χώρας, ευνοημένοι κι από την κατάκτηση του euro  και βρέθηκαν κοντά 10.000 κατά μέσο όρο στα παιγνίδια των κιτρινόμαυρων στην Α’ Εθνική.

Νέοι παιδιά, γυναίκες άντρες και όλες οι ποδοσφαιρικές φυλές του Ηρακλείου, ακόμα και οι καχύποπτοι οφητζήδες βρέθηκαν στο γήπεδο και χάρηκαν εκείνη την πρώτη χρονιά του Εργοτέλη, κάνοντας την βόλτα στο γήπεδο μόδα και must σε μια πόλη που αναζητούσε να δει ένα ποδοσφαιρικό ματς όπως γινόταν στην Ευρώπη, ως μια αιτία για γιορτή και ψυχαγωγία. 

Γιατί αναστορούμαι τα παλιά, μικρής διάρκειας, μεγαλεία του Εργοτέλη; Μα για να υπενθυμίσω πως και ο ΟΦΗ μετά την επική κατάκτηση του κυπέλλου στο Βόλο, έχει τη δική του μεγάλη ευκαιρία να ξανοιχτεί σ’ έναν κόσμο που δεν είναι απαραίτητα ΟΦΗ, δεν είναι όμως και απέναντι!

Η ομάδα της Κρήτης με το πιστό και ενθουσιώδες κοινό ποτέ δεν μπόρεσε να συμπορευτεί στο Ηράκλειο με μια μεγάλη δεξαμενή φιλάθλων που ήταν πρώτα κάτι άλλο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ και μετά υποστήριζε και την ομάδα της πόλης του, χωρίς όμως να πηγαίνει στο γήπεδο. Θέλετε η ταύτιση του ΟΦΗ τη δεκαετία του ‘80 με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό, θέλετε η κακή  πορεία, οι υποβιβασμοί και η χρεοκοπία τα επόμενα χρόνια, μεγάλωναν ένα χάσμα που ποτέ δεν γεφυρώθηκε. 

Βέβαια ο ΟΦΗ έχει το δικό του κόσμο, δυναμικό και πιστό (απεχθάνεται δε και τους γενίτσαρους, όπως λέει ο σύγχρονος ύμνος του)  μα δεν μπορεί σε μια πόλη 220.000 κατοίκων να πηγαίνουν στο γήπεδο 6-7.000, τόσοι πάνε στο πρωτάθλημα, όταν θα έπρεπε να έχεις κοντά το διπλάσιο. 

Ναι, τώρα ο ΟΦΗ έφερε κι άλλο κόσμο στο Βόλο, στις πλατείες και τους δρόμους αλλά πρέπει να βρει κι ένα ξετρύπι  να τους φέρει και στο γήπεδο! Πως θα γίνει αυτό; Μα δημιουργώντας ένα( πιο) ελκυστικό ποδοσφαιρικό προϊόν, με μεταγραφές από ψηλότερο ράφι από εκείνο που συνήθως ψωνίζει, να γίνει ένα σύγχρονο και εμπορικά ξεχωριστό club  που θα ξεφεύγει από τη μίζερη ταμπέλα της, κορυφαίας μεν, επαρχιώτικης δε, ομάδας που θα παίζει ωραία μπάλα και παράλληλα θα προσφέρει μια ωραία διέξοδο για μια οικογενειακή βόλτα στο γήπεδο. 

Άλλωστε ο ΟΦΗ φέτος δεν εκπροσωπεί μόνον το εαυτό του: στο πρόσωπο του εκφράζεται το όνειρο και η θέληση κάθε ομάδας της ελληνικής περιφέρειας, που θα θέλε κάποια στιγμή να γίνει ΟΦΗ. 

Τώρα που έχει το Παγκρήτιο και που πέρσι δεν μπόρεσε η ομάδα να εκταμιεύσει ιδιαίτερα τη μετακόμιση της στο συγκεκριμένο γήπεδο επειδή ξενέρωσε τον κόσμο του από την απογοητευτική εμφάνιση στον τελικό του ΟΑΚΑ, είναι η μεγάλη ευκαιρία ! 

Γήπεδο μεγάλο πια υπάρχει να φιλοξενήσει άνετα αρκετό κόσμο που θα δει μια ομάδα που ανυψώνεται και ξαναβάζει την ευρωπαϊκή φανέλα, όχι για ένα ματς όλο κι όλο αλλά για μια σειρά αγώνων που θα δημιουργήσουν μια απίστευτη ποδοσφαιρική αύρα στο Ηράκλειο, ο κόσμος όλος αρχίζει πάλι να… γουστάρει τρελά τον ΟΦΗ όπως και επί Γκέραρντ, η ομάδα έχει λεφτά για να φτιάξει ομάδα - πρότυπο ε, ευκαιρία να ξαναγίνει μόδα το γήπεδο στην πόλη! 

Το #pame OFI pame PAGRITIO# πρέπει να είναι το σύνθημα  που πάνω του θα χτιστεί το οικοδόμημα της ομάδας φέτος μέχρις ότου βέβαια να δούμε, εάν το δούμε, το νέο GEDI KOULE! 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση