Όταν η πολιτική αντιπαράθεση οδηγεί στον διχασμό του λαού

Τίτος Ταγαράκης
Τίτος Ταγαράκης

Του Τίτου Ταγαράκη*

Είναι πλέον γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν την εκλογική αναμέτρηση κατά την οποία ο Ελληνικός Λαός θα σηματοδοτήσει με ποιο τρόπο θέλει να πορευτούμε σε μια, κατά κοινή εκτίμηση, δύσκολη συνέχεια.

         Στις εκλογές αυτές θα κληθούμε να καθορίσομε τον δρόμο  της επιστροφής μας στην κανονικότητα της οικονομίας, της ανάπτυξης, του κοινωνικού κράτους, της αντιμετώπισης της ακρίβειας, της κλιματικής αλλαγής, της ασφάλειας της χώρας και του πολίτη και πλείστων άλλων θεμάτων που μας ταλανίζουν για ένα κράτος δικαίου και για μια δημοκρατική ομαλότητα.

        Μέχρι σήμερα κυβέρνηση και μείζον αντιπολίτευση παρουσίασαν έλλειμμα στα  αντανακλαστικά  τους και φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων σε όλους σχεδόν τους παραπάνω τομείς, που αντί  να εξετάσουν τι φταίει σ αυτή  τους την ανεπάρκεια  και να εξηγήσουν με σαφήνεια στον Ελληνικό λαό τους λόγους και τις δυσκολίες που φτάσαμε ως εδώ και ακόμη πως σκέφτονται για την μελλοντική πορεία της πατρίδας μας, ξεκίνησαν με ανούσιες κοκορομαχίες ένα πόλεμο ύβρεων, με ένα ατέρμονα τοξικό πολιτικό λόγο, που μόνο σε κανονικότητα και ενημέρωση δεν οδηγεί.

       Η μεν κυβέρνηση, με βάση τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις, επαφίεται στον «ύπνο του δικαίου» πιστεύοντας ότι είναι και θα παραμείνει ακλόνητη στην καρέκλα της εξουσίας, χωρίς να ενδιαφέρεται να πείσει, για τον  νέο τρόπο  διαχείρισης και επίλυσης των τρεχόντων και επερχόμενων προβλημάτων  και χωρίς να δίδει σοβαρές απαντήσεις σε ζητήματα τα οποία ενέκυψαν τελευταία.

      Η δε μείζον αντιπολίτευση, με τον ανύπαρκτο και ελλειμματικό  πολιτικό της λόγο, καθ όλη την 4ετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη,  συνεχίζει να αποτελεί τον  «ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ» και που, όταν ήταν κυβέρνηση, κατόρθωσε να την απενοχοποιήσει και να την απαλλάξει από τις βαριές ευθύνες της για την χρεοκοπία της χώρας, γιατί  ως φαίνεται  ακόμη ξεπληρώνει τις δεσμεύσεις της προς τον φίλο του τέως αρχηγό της και  πρώην Πρωθυπουργό κ.ΚΚ, για την άψογη συνεργασία τους  για τις διευκολύνσεις του και τον δανεισμό των στενών συνεργατών του (Παπαγγελόπουλος Παυλόπουλος, Αντώναρος κλπ).

         Και αντί λοιπόν  να έλθει  με ήπιο και καθαρό πολιτικό λόγο, να δώσει εξηγήσεις στο λαό για τα παραπάνω κατορθώματα της,  έρχεται «ως ταύρος εν υαλοπωλείο» με απειλητικό, υβριστικό, διχαστικό και απαράδεκτα τοξικό λόγο προς κάθε κατεύθυνση,  γιατί πιστεύει πως με ύβρεις και τζαμπουκά, θα τον εξαπατήσει και να υφαρπάσει και πάλι την ψήφο του.

        Και καλά να απευθύνεται υβριστικά στον βασικό πολιτικό της αντίπαλο, που είναι η ΝΔ θα μπορούσε κάποιος με επιείκεια να δικαιολογήσει αυτή την αήθη συμπεριφορά. Να υβρίζει όμως ανοικτά και να προβοκάρει  το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα αποτελεί τον έτερο προοδευτικό πόλο για να σχηματίσει κυβέρνηση, χωρίς να θυμάται τις παλιές αισχρές ύβρεις περί ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ κλπ  ΓΙΑΤΙ???

       Αραγε γιατί κόπτεται και ψήφισε την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, μήπως πίστεψε στην ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ???? ή μήπως τώρα το ΠΑΣΟΚ έγινε προοδευτικός πόλος, γιατί έτσι βολεύεται????? 

       Είναι άραγε ικανός ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται με περίσσια αναίδεια στην ομιλία του στην Πάτρα, την γενέτειρα του πολιτικού γενάρχη του ΠΑΣΟΚ, εκείνου που κάποτε ήθελαν να βάλουν στη φυλακή, «… είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί μετεκλογικά με την ΝΔ…» αυτός που, δύο φορές αμάρτησε και συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ, με σκοπό εφαρμόσουν τα σχισμένα μνημόνια και να εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό με το κάλπικο «Δημοψήφισμα».

       Και είναι ακόμη ικανός ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, να διερωτάται δια της όψιμης εκπροσώπου του  «….αν το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει τα συμπεράσματα του για την συνεργασία του με την ΝΔ…» παραβλέποντας συνειδητά πως η συνεργασία εκείνη ήταν αναγκαία ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ από ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, για να κυβερνηθεί η χώρα. Αν αυτό δεν είναι αθλιότητα, ασφαλώς πρόκειται για πολιτική αλητεία.

       Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, εγώ ένας σκεπτόμενος αντιδεξιός και ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, που μιλάω εκ μέρους εκατοντάδων χιλιάδων ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ ψηφοφόρων, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, με την δική μας ψήφο, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.-

* Ο κ. Τίτος Ταγαράκης είναι επίτιμος δικηγόρος, π. Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου

Φωτογραφία από tomloel via vista.create

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ