«Ποιος είδε το αφεντικό και δεν το φοβήθηκε»!

Ειρήνη Τσάκα
Ειρήνη Τσάκα
«Ποιος είδε το αφεντικό και δεν το φοβήθηκε»!

Κανένας νοήμων δεν «ανακάλυψε την Αμερική», ούτε στα Μέσα Ενημέρωσης (δημόσια και ιδιωτικά) ούτε γενικότερα στην εναπομείνασα σκληρή και «πληγωμένη» Ελληνική αγορά εργασίας.


Της Ειρήνης Τσάκα


«Πωωωωω… χώσιμο», «Ξεφτίλισμα», «Ντροπή» , «Αν είναι δυνατόν» και πολλές ακόμα παρόμοιες (ακόμα και πιο…ακατάλληλες) εκφράσεις επιστρατεύτηκαν ανά την Ελληνική επικράτεια το τελευταίο 24ωρο για να σχολιαστεί η «live παρέμβαση» Καναλάρχη σε εκπομπή του – δικού του- τηλεοπτικού σταθμού  …

Πρέπει να παραδεχτώ ότι τη συγκεκριμένη εκπομπή μπορεί και να μην την είχα αντιληφθεί αν δεν έβλεπα κάποια διαφημιστικά της τρέηλερ. Γνωρίζω στο περίπου τη θεματολογία της και στο περίπου τα όσα ειπώθηκαν και αποτέλεσαν την αφορμή για το επεισόδιο: «ποιος είδε το αφεντικό και δεν το φοβήθηκε»!

Εν ολίγοις, δεν είμαι φαν, ούτε καν …περιστασιακός θεατής. Αισθάνθηκα όμως πολύ άσχημα για τους ανθρώπους αυτούς. 
 Αισθάνθηκα ακόμα χειρότερα όταν τους είδα, μετά το επεισόδιο, να συνεχίζουν την εκπομπή σε στυλ «δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»

Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο, τουλάχιστον στα ελληνικά χρονικά, τέτοιου μεγέθους δημόσιας αποδοκιμασίας εργαζομένων από τον εργοδότη τους. Και λέω «δημόσιας» γιατί ένα μικρό χωριό είμαστε, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και σίγουρα έχουμε άπειρα παραδείγματα «κατ’ιδίαν συστάσεων», παραινέσεων, υποδείξεων και προτροπών …

Κανένας νοήμων δεν «ανακάλυψε την Αμερική», ούτε στα Μέσα Ενημέρωσης (δημόσια και ιδιωτικά) ούτε γενικότερα στην εναπομείνασα σκληρή και «πληγωμένη» Ελληνική αγορά εργασίας.
Απλά ήρθε το «πρωτοφανές» περιστατικό να θυμίσει σε όλους ότι στην υφιστάμενη εργασιακή ζούγκλα καλό είναι να μην τρέφουμε αυταπάτες … για το ποια είναι η θέση του καθενός!

 Είναι φυσικά αυτός ο άτιμος ο μισθός… Τον οποίο προσπαθούν να σε πείσουν ότι σου κάνουν χάρη που στον δίνουν, είτε χαρακτηρίζεται "εξωπραγματικός" για την εποχή μας, είτε βρίσκεται στα "τάρταρα"…την ώρα που οι απαιτήσεις για να τον λάβεις αυξάνονται. Κι είσαι και από την πλευρά των τυχερών, που «έχεις κι αυτή τη δουλίτσα».

Κι αν εσύ – σε κάποια αντίστοιχη (απεύχομαι) περίπτωση- αποφασίσεις να βάλεις ίσως την αξιοπρέπειά σου πάνω από αυτόν τον μισθουλάκο, θα βρεθούν μύριοι άλλοι να ζητήσουν «συγνώμη» από το αφεντικό  που τόλμησαν  να πουν την… γνώμη τους σε μια Δημοκρατική χώρα. Και κάθισε εσύ να τρως αξιοπρέπεια…
Αντέχεις;

Η συνέχεια στις οθόνες και στην ζωή εκεί έξω… 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ