Σςςςςςς! Μόνο μην το μάθει ο Πούτιν!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης

Η συνολική αποτίμηση των ακραίων στις γαλλικές εκλογές προκαλεί τρόμο σε όλο τον κόσμο

 

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

«Πώς είναι δυνατό να κυβερνήσει κανείς ένα έθνος που έχει 246 είδη τυριού!» αναρωτιόταν κάποτε ο Στρατηγός Ντε Γκωλ. Ευτυχώς που δεν ζει σήμερα γιατί κι εκείνος ο αδάμαστος , μεγάλος πατριώτης που δεν το έβαζε ποτέ κάτω θα είχε…παραδοθεί βλέποντας τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών. Πώς να κυβερνήσεις μια χώρα με τόσους ακραίους ψηφοφόρους και πολιτικούς! Άκου να έχει η Άκρα Δεξιά πάνω από 30%! Λεπέν και Ζεμούρ ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στον πρώτο γύρο και εάν δεν ήταν διχασμένοι ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε…Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, πάνω από τον κόσμο ολόκληρο! Σκεφτείτε μόνο ότι εμείς είχαμε φτάσει να δούμε τα άκρα κοντά στο...10% και έτρεμε η ψυχή μας , ενώ για κάτι λιγότερο η Ρωσία βρήκε αφορμή και ξεκίνησε πόλεμο στην Ουκρανία...

Και οι ειδήσεις δεν σταματούν εδώ…Ενώ οι ακραίοι γιγαντώνονται- κάποιοι με μια δόση υπερβολής κατατάσσουν στο άλλο άκρο και τον Μελανσόν- τα παραδοσιακά κόμματα πάνω στα οποία εν πολλοίς βασιζόταν η Γαλλική Δημοκρατία καταποντίζονται. Εξαϋλώνονται για την ακρίβεια αφού η μεν Δεξιά υποψήφια παίρνει 4,7% η δε υποψήφια του πάλαι ποτέ κραταιού σοσιαλιστικού κόμματος…1,7! Εδώ που τα λέμε ακόμη και το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται γίγαντας μπροστά τους!

Αλλά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από το να ανησυχούμε για το μέλλον της Αν Ινταλγκό και της Βαλερί Πεκρές. Διότι η Γαλλία είναι ένα κράτος, μια οντότητα που ξεπερνάει τα σύνορά της, έχει δώσει στην ιστορία Διαφωτισμό, Επαναστάσεις, επηρεάζει τον κόσμο ολόκληρο με την οικονομία της , τον πολιτισμό της. Και τα φαινόμενα αυτά είναι απολύτως ανησυχητικά ειδικά όταν επιβεβαιώνεται ότι δεν είναι παροδικά, δεν έχει να κάνει με ένα «τρελό» Λεπέν, αλλά πλέον αυτός έχει απογόνους σκληρούς και μαχητές για να εδραιώσουν την ανατροπή που ονειρεύονται. Ανατροπή που έχει Αρία φυλή, ξεκαθάρισμα ιστορικών λογαριασμών και καμία ανοχή στην διαφορετικότητα, καμία εμπιστοσύνη στη δημοκρατία που ξέρουμε.

Το +30% των ακραίων ήρθε πια για να μείνει και κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει ο Μακρόν ακόμη και αν πάρει την εκλογή…Τα ποσοστά Λεπέν και Ζεμούρ δεν είναι τυχαία και προκαλούν εφιάλτη…Αλλά…σςςςςςςς! Μην το μάθει ο Πούτιν και ρίξει τίποτα βόμβες για την «αποναζιστικοποίηση» της Γαλλίας! Αλλά ξέχασα (και) αυτοί δικοί του είναι!

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές: Με 27,6% νίκησε ο Μακρόν τον πρώτο γύρο

Εκλογές στη Γαλλία: Οι πρώτες δηλώσεις Μακρόν μετά την επικράτηση στον α’ γύρο

Μακρόν: Ο νικητής του πρώτου γύρου- με προβάδισμα στη "μάχη" της δεύτερης Κυριακής

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ