Βουλιάζει σε χαμηλά 6μηνου το Bitcoin

Βουλιάζει σε χαμηλά 6μηνου το Bitcoin

Είναι η τρίτη διαδοχική ημέρα πτώσης για το Bitcοin

Ακατάσχετη "αιμορραγία" σήμερα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Μεγάλο θύμα το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα, το Bitcoin, που υποχώρησε ακόμη και κάτω από τις 38.000 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και έξι μήνες. 

Είναι η τρίτη διαδοχική ημέρα πτώσης για το Bitcοin, που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά απώλειες έως και 9%. Ακόμη ισχυρότερες οι πιέσεις για το Ether, που με «βουτιά» 11% βλέπει την τιμή του να υποχωρεί κάτω από τα 3.000 δολάρια. Σφυροκόπημα δέχονται επίσης μικρότερα κρυπτονομίσματα που το τελευταίο διάστημα ήταν στο προσκήνιο, όπως τα Solana, Cardano και Binance Coin. 

Το Bitcoin έχει δει την αξία του να συρρικνώνεται κατά 40% σε σχέση με τις αρχές Νοεμβρίου. Τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού αποδεικνύονται εξαιρετικά ευάλωτα τόσο στην φυγή των επενδυτών από το ρίσκο όσο και στις προσπάθειες των ρυθμιστικών χαρών ανά τον πλανήτη να προωθήσουν ένα πιο αυστηρό πλαίσιο εποπτείας τους.

Σε Βρετανία, Ισπανία και Σιγκαπούρτη οι αρμόδιες αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι θα υιοθετήσουν άμεσα πιο σκληρούς κανόνες για την προώθηση των κρυπτονομισμάτων σε μικροεπενδυτές,ε νώ η ρωσική κεντρική τράπεζα έφτασε στο σημείο να προτείνει πλήρη απαγόρευση του mining. 

Yπό τις συνθήκες αυτές δεν αποκλείεται να δούμε συνέχεια στο sell off την επόμενη εβδομάδα, με το Bitcoin να χάνει και το στήριγμα και των 35.000 δολαρίων. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ