Βρετανία: Καταρρέουν οι θεατρικές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας

Βρετανία: Καταρρέουν οι θεατρικές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας

Όλα παραμένουν κλειστά εδώ και δυο μήνες περίπου

Πόρτες κλειστές, αυλαίες κατεβασμένες. Κάποτε αποτελούσαν σημαντικό εισόδημα για τον βρετανικό προϋπολογισμό, τώρα όμως τα θέατρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου έχουν βάλει λουκέτο λόγω της πανδημικής κρίσης.

Για την Μαίρη Μακάρθι, την καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Omnibus οι συνέπειες του κορονοϊού αποτελούν μόνιμη ανησυχία. «Κάθε φορά που ακούω ένα θέατρο να μπαίνει σε καθεστώς διαχείρισης φοβάμαι γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Όλη αυτή την περίοδο, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα λεπτό που να έχω καταφέρει να πω ότι θα φτάσουμε στην άλλη άκρη, και μιλώντας με άλλους συναδέλφους βλέπω ότι όλοι νιώθουμε το ίδιο», δηλώνει στο euronews.

Η Σεβερίν Βασελίν είαι ηθοποιός και βρίσκεται σε ένα μόνιμο άγχος τους τελευταίους μήνες. Σε σημείο μάλιστα που να σκέφτεται δραστικές αλλαγές για το μέλλον. «Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να επιστρέψουμε στο κανονικό. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να έχεις τη μεγαλύτερη εικόνα αυτού που συμβαίνει, ο αντίκτυπος είναι μεγάλος, δεν μπορούμε να δουλέψουμε», λέει η ηθοποιός.

«Δεν είναι μόνο τα μικρότερα θέατρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κάποιες από τις μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα λένε ότι είναι εξαιρετικά ευάλωτες και βρίσκονται αντιμέτωπες με κλείσιμο. Και καθένα από αυτά τα τεράστια θέατρα έχει εκατοντάδες εργαζόμ ενους, μεταδίδει από το Λονδίνο ο Λουκ Χανράχαν του euronews.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ