Μπάφετ: Η οικονομία των ΗΠΑ κινείται με "εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα"

Μπάφετ: Η οικονομία των ΗΠΑ κινείται με "εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα"

Η ετήσια γενική συνέλευση της Berkshire πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από ό,τι προέβλεπε πριν από λίγο καιρό, δήλωσε ο θρυλικός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της Berkshire Hathaway.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας έχει ωφελήσει σημαντικά τον όμιλό του. 

Η οικονομία έχει "ανακάμψει με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο" χάρη στη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και τη δημοσιονομική στήριξη από την κυβέρνηση, τόνισε ο Μπάφετ, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της Berkshire, προσθέτοντας ότι το 85% της οικονομικής δραστηριότητας κινείται με "εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα".

Η ετήσια γενική συνέλευση της Berkshire πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, όπου ο 90χρονος Buffett μαζί με τον 97χρονο αντιπρόεδρο της Berkshire, Τσάρλι Μάνγκερ, για περισσότερες από τρεις ώρες απάντησαν στις ερωτήσεις των μετόχων της εταιρείας. 

Πολλές από τις δεκάδες επιχειρήσεις της Berkshire ανακάμπτουν καθώς η ανησυχία για την πανδημία του κορονοϊού περιορίζεται, οι εμβολιασμοί προχωρούν και οι περιορισμοί στην επιχειρηματική δραστηριότητα άρονται σταδιακά και ενισχύεται η εμπιστοσύνη για την οικονομία.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,4% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2021 με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Ο Μπάφετ ήταν σχετικά συγκρατημένος στην ετήσια συνέλευση του προηγούμενου έτους, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ιστορική ανθεκτικότητα της χώρας σε μεγάλα προβλήματα, τα οποία ονόμασε "αμερικανικό θαύμα", θα επικρατούσε ξανά.

Η συνάντηση της Berkshire πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη αυξημένα κατά 20% στα περίπου 7 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων ανήλθαν σε 11,7 δισ. δολάρια

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ