ΟΑΕΔ: Αυτοί είναι οι 3.400 επιτυχόντες του προγράμματος Ψηφιακής Κατάρτισης

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Google Ελλάδας

Τους οριστικούς πίνακες κατάρτισης των 3.400 ωφελουμένων του νέου Ψηφιακού Προγράμματος Ψηφιακής Κατάρτισης Ανέργων έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ.

Οι τελικές λίστες των επιτυχόντων καταρτίσθηκαν μετά την εξέταση και αξιολόγη των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από υποψηφίων που έμειναν εκτός της λίστας των επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων, οι οποίοι εκδόθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Περιγραφή του προγράμματος και ποιους αφορά.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Google Ελλάδας για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Συνολικά, 3.400 νέοι άνεργοι έως 29 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Grow with Google».

Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά 75 ώρες κατάρτισης και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google και τον ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι (6) μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ (καθαρά) για 22 ημέρες τον μήνα και 6 ώρες την ημέρα.

Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 € και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020" και το Ελληνικό Δημόσιο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ