Απαγωγή Λεμπιδάκη: Στο εδώλιο η κόρη του "μεσίτη"

Το κορίτσι, το οποίο την περίοδο της απαγωγής ήταν μόλις δεκαέξι ετών, φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί ως "ταχυδρόμος"

Σήμερα Τετάρτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται να εκδικαστεί στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου η υπόθεση της ανήλικης στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, κόρη βασικού κατηγορούμενου και καταδικασθέντος πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Το κορίτσι, το οποίο την περίοδο της απαγωγής ήταν μόλις δεκαέξι ετών, φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί από τον 62χρονο πατέρα της, τον αποκαλούμενο «μεσίτη», ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο αποστολέα μηνυμάτων και επιστολών προς μέλη της οικογένειας Λεμπιδάκη. Για παράδειγμα είχε κάνει ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα ως «ταχυδρόμος».

Λόγω της ανηλικότητας της, η δικογραφία ως προς το πρόσωπο της διαχωρίστηκε από τους δώδεκα κατηγορούμενους που τέτοιες ημέρες πριν από ένα χρόνο βρίσκονταν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Η κοπέλα έχει ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για την απαγωγή και απλά έκανε τα θελήματα που της ζητούσε ο πατέρας της. Ο τελευταίος στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου είχε χαρακτηρίσει ως ασυγχώρητο λάθος το γεγονός ότι ενέπλεξε την ανήλικη κόρη του σε αυτήν την ιστορία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η κοπέλα είναι για συνέργεια στην αρπαγή και συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ