Γ. Βαρουφάκης από το Ηράκλειο: Οι κυβερνήσεις φεύγουν, μα το μνημόνιο μένει!

Στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του άλλοτε "τσάρου" της οικονομίας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πραγματοποίησε, το βράδυ της Δευτέρας, την κεντρική του ομιλία του στην πλατεία Κορνάρου, στο Ηράκλειο.

Όπως είπε με νόημα: "Οι κυβερνήσεις φεύγουν, μα το μνημόνιο μένει".

Και πρόσθεσε ότι:

"Από τη στιγμή που λένε ναι σε ότι φέρνει το Eurogroup, επί της ουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν και επιδίδονται σε μία σκανδαλολογία για να διαφωνούν και κάπου. Η ΝΔ θα χτίσει πάνω στο 4ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ την παρασιτική ολιγαρχία. Αυτή η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν έχει καμία σχέση με την ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στόχος μας είναι ο μονομέτωπος και ανένδοτος αγώνας κατά αυτού του μοντέλου. Βγάζουν τα σπίτια των ανθρώπων στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί και εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Αυτά έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ", τόνισε με νόημα

Ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε, λέγοντας ότι:

"Ο κ. Μητσοτάκης ανενόχλητος θα στήσει αυτή την παρασιτική ολιγαρχία. Δεν κάνουμε αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενάντια σε αυτού που θα στήσει αυτό το μοντέλο που έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα νομοσχέδια που θα φέρουμε θα είναι απέναντι σε αυτά που θα φέρουν. Θα είναι αντινομοσχέδια, ρεαλιστικά, εφαρμόσιμα και θεραπευτικά. Οι τράπεζες - αρπακτικά κυνηγούν τους απλούς δανειολήπτες με τα κόκκινα δάνεια και στηρίζουν ένα κόμμα, τη ΝΔ, με τεράστια χρέη"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ