Εισαγγελική έρευνα για τις λακκούβες στο Ηράκλειο

Μερικά 24ωρα βροχής και έντονων καιρικών φαινομένων ήταν αρκετά για να μετατραπούν οι δρόμοι της πόλης σε βομβαρδισμένο τοπίο

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε με παρέμβαση της Εισαγγελίας, προκειμένου να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δρόμοι της πόλης, μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών που διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους. Όπως προκύπτει, υπάρχει πληθώρα καταγγελιών από επαγγελματίες οδηγούς αλλά και απλούς πολίτες.

Είναι γνωστό ότι στους δρόμους που τοποθετήθηκαν νέοι αγωγοί, έγιναν τομές που έμειναν ανοικτές και δεν έκλεισαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λακκούβες, χαντάκια και κακοτεχνίες, που απειλούν τους οδηγούς και προκαλούνται συνεχώς ατυχήματα.

Μερικά 24ωρα βροχής και έντονων καιρικών φαινομένων ήταν αρκετά για να μετατραπούν οι δρόμοι της πόλης σε βομβαρδισμένο τοπίο... Οι βροχές των τελευταίων ημερών, ανάδειξαν για άλλη μια φορά τη δραματικά κακή ποιότητα του οδοστρώματος σε ολόκληρη την πόλη, που έχει γεμίσει επικίνδυνες λακκούβες, σκασίματα στους δρόμους που μετατρέπονται σε κρατήρες και διογκώσεις της ασφάλτου.

Είναι φανερό ότι το θέμα της λακκούβας στο Ηράκλειο απαιτεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει ένας διαγωνισμός 6. εκ ατ.ευρώ για παρέμβαση κυρίως μέσα στην πόλη και συγκεκριμένα σε οδούς όπου είχαν γίνει εκσκαφές το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης. Οι περιοχές αυτές τίθενται σε προτεραιότητα και έχει προγραμματιστεί να γίνει συνολική αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Επίσης αναμένεται η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ασφαλτόστρωση της Λ.62 Μαρτύρων. Το ίδιο σχεδιάζεται να γίνει και στην Ικάρου -αφού ολοκληρώσει η ΔΕΥΑΗ τα έργα που εκτελεί – όπως επίσης και στην λεωφόρο Κνωσού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ