Εκλογές στην Ένωση Ηρακλείου

Ενιαίο το ψηφοδέλτιο

Κάλπες στήθηκαν, στην Ένωση Ηρακλείου (Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη (Ένωση Ηρακλείου)) προκειμένου να αναδειχτεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και ισχυρό διεκδικητή της προεδρίας εκ νέου τον Ανδρέα Στρατάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για εκλογές με κάλπη ελήφθη μετά την ακύρωση των αρχικών σκέψεων για εκλογική διαδικασία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί δια βοής και χωρίς ψήφους.

Η νέα διοίκηση θα αναλάβει τα "ηνία" σε μια κρίσιμη περίοδο, αφού ήδη η αμπελοκομική περίοδος που ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες έδειξε πως θα υπάρχουν αρκετά και σοβαρά θέματα προς διαχείριση.

Σε δηλώσεις τους αμφότεροι οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ένωσης, Ανδρέας Στρατάκης και Σταύρος Γαβαλάς προτάσσουν την αναγκαιότητα, η Ένωση να προχωρήσει μπροστά, στη μάχη κατά των προβλημάτων,

Ο Ανδρέας Στρατακης ανέφερε: "Κατ' αρχάς χαίρομαι που τον Σεπτέμβρη του 2019 υπάρχει Ένωση Ηρακλείου για να μπορέσει να εκλέξει νέο ΔΣ. Έγινε μια μακρόχρονη προσπάθεια για να μπορέσει η Οργάνωση να σταθεροποιηθει και να μπορούμε να ελπίζουμε για την επόμενη μέρα. Η Οργάνωση βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση, αλλά έχει μπει σε μια αναπτυξιακη τροχιά. Οι άνθρωποι που θα εκλέγουν σήμερα πρέπει να ξέρουν ότι από αύριο τους περιμένει πάρα πολλή δουλειά, τους περιμένουν πάρα πολλά προβλήματα. Η Οργάνωση δεν πρέπει να γυρίσει ούτε πόντο πίσω".

Από την πλευρά του ο Σταύρος Γαβαλάς δήλωσε: "Η Οργάνωση έχει χάσει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχει αναλωθεί μόνο σε γραφειοκρατικες διαδικασίες κι έχει περάσει τα προϊόντα και τον πρωτογενή τομέα σε δεύτερη μοίρα. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα ανθρώπων που μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε, κυρίαρχα, τα προϊόντα. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα πιστέψει την καινούργια αρχή που γίνεται. Είμαστε άνθρωποι της παραγωγής, ποναμε τα προϊόντα μας και θέλουμε να έχουμε ένα αντίβαρο στην βάρβαρη αυτή αγορά".

Ο υποψήφιος με τον Ανδρέα Στρατάκη, Μιχάλης Καμπιτάκης ανέφερε: "το στοίχημα της επόμενης διοίκησης είναι να συνεχίσει αυτό που αφήνει η προηγούμενη διοίκηση, που έβαλε σε ένα δρόμο την Ένωση. Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Τις δυσκολίες τις αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα που λέγεται Ένωση Ηρακλείου. Θέλει αγώνα, θέλει στήριξη από τους παραγωγούς. Πάνω από όλα το νέο συμβούλιο, δεν πρέπει να ξεφύγει ούτε πόντο από το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει μπει η Ένωση, ώστε και αύριο η Ένωση να παραμείνει ανοιχτή".

Από το "στρατόπεδο" Γαβαλά, ο Μύρων Χιλετζάκης δήλωσε: "Έχουμε στην πλάτη μας το 106Β, το οποίο και διαχειριστημαμε σαν απερχόμενη διοίκηση. Ήταν ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Αλλά υπάρχει λαμπρό φως στο τούνελ για την Οργάνωση. Η Ένωση είναι ένα κομβικό κομμάτι για την Κρήτη, είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της Ελλάδος και τα επόμενα χρόνια πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρωτογενή τομέα".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ