Φόρος τιμής από το Δήμο Πλατανιά στους εκτελεσθέντες της Μάχης της Κρήτης

Σε Αλικιανό και Πατελάρι

Φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες αγωνιστές από τις Κοινότητες Αλικιανού & Βρυσών-οικισμό Πατελαρίου, απέδωσε ο Δήμος Πλατανιά κατά τη διάρκεια των παράλληλων Εκδηλώσεων Μνήμης που οργάνωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου, στις ως άνω περιοχές, στα πλαίσια του εορτασμού της 78ηςΕπετείου της Μάχης της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις μνήμης στον Αλικιανό (στον αύλειο χώρο Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού) και στο Πατελάρι , περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου, από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, παρουσία αντιδημάρχων , Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και εκπροσώπων ενοριών, τοπικών αρχών και φορέων.

Επετειακές ομιλίες για τα γεγονότα της εποχής, στην περιοχή, εκφώνησαν – στον Αλικιανό ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Πανυγηράκης Πέτρος και στο Πατελάρι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βρυσών κ. Σπανουδάκης Στυλιανός, ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνων.

Η πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων, στα πλαίσια των δράσεων μνήμης που πραγματοποιεί συστηματικά ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς, συλλόγους και ενορίες, έχουν ως στόχο η πολιτεία και οι τοπικές αρχές, να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία και όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως ´ ζωντανό´ παράδειγμα παιδείας και έκφρασης ευγνωμοσύνης, για τη υπέρτατη θυσίας τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ