"Φως" στο τούνελ για τα Ενετικά Τείχη

Στο Ηράκλειο, σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μαζί με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη

Στο Ηράκλειο βρίσκεται, σήμερα, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, αρχής γενομένης από τις εγκαταστάσεις του Τένις "Ηράκλειο Ο.Α.Α." και στη συνέχεια στις 09.15 στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η πολιτική ηγεσία φαίνεται να είναι αποφασισμένη να δώσει λύση στο θέμα της χρήσης των Ενετικών Τειχών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σύγκλιση με φόντρο τις θέσεις του δήμου και του Ομίλου Αντισφαίρισης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το μότο του "Ηράκλειο" "Σεβόμαστε τα τείχη, διατηρούμε τα μνημεία", δίνοντας ζωή σε αυτά φαίνεται πως κερδίζει έδαφος, όπως και η πρόταση δήμου-τένις, που θα κατατεθεί στην κ.Μενδώνη ως αναλυτικό υπόμνημα, με το στόχο να είναι να γίνει ό,τι χρειαστεί για να υλοποιηθεί.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος λαμβάνοντας υπόψη τη ζωτική σημασία που αποτελεί για την πόλη το σύνολο της οχύρωσης του Χάνδακα, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και ενέργειες, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξη του μνημείου. Κυρίως όμως αυτό το οποίο ζητά είναι η εκ νέου παραχώρηση του μνημείου.

Εκτός του κρίσιμου ζητήματος που αφορά στα ενετικά τείχη, η Λότζια αναμένεται να βάλει στο τραπέζι του διαλόγου και το θέμα της αξιοποίησης των Νεωρίων, της αναθεώρησης της μελέτης ανάπλασης της παλιάς πόλης, που αποτελεί κρίσιμο ζητούμενο για τους θύλακες του ιστορικού ιστού μέσα στους οποίους καταγράφεται η ζωντανή αρχιτεκτονική ιστορία του Ηρακλείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ