Φρέσκια μπογιά για τη λαϊκή αγορά στην Ν.Αλικαρνασό

Έμποροι και παραγωγοί βρέθηκαν στην Νέα Αλικαρνασσό προκειμένου να επιβλέψουν την αρίθμηση και τη διαγράμμιση των θέσεων όπου, την επόμενη Τρίτη, θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά οι πάγκοι, στην οδό Αρτεμισίας

Πέρασε από... 40 κύματα, όμως τώρα πια όλα μοιάζουν... έτοιμα για την μεταφορά της λαϊκής της Τρίτης! Την Δευτέρα, έμποροι και παραγωγοί βρέθηκαν στην Νέα Αλικαρνασσό προκειμένου να επιβλέψουν την αρίθμηση και τη διαγράμμιση των θέσεων όπου από την επόμενη Τρίτη θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά οι πάγκοι, στην οδό Αρτεμισίας. Οι κάτοικοι των οδών Δημοκρατίας και Καρίας μπορούν να αισθάνονται πλέον ανακουφισμένοι, καθώς σήκωναν ένα πολύ μεγάλο... βάρος, με την 36μηνη παραμονή της λαϊκής στις γειτονιές τους - αν και η αρχική συμφωνία προέβλεπε το μισό διάστημα (18 μήνες).

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Ηρακλείου φαίνεται να επισπεύδει τις διαδικασίες για τη δημιουργία μόνιμου τόπου φιλοξενίας για τους εμπόρους και τους παραγωγούς, στο ιδιόκτητο οικόπεδό του μπροστά από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού. Οι πρώτες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί και η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η μεταφορά της λαϊκής στην νέα τοποθεσία θεωρητικά (πάντα) είναι προσωρινή. Εύλογα, οι κάτοικοι της οδού Αρτεμισίας εύχονται και ελπίζουν η συμφωνία να τηρηθεί κατά... γράμμα: Το εξάμηνο να είναι... εξάμηνο (και όχι χρόνος ή χρόνια), και να μην ισχύσει και στην δική τους περίπτωση το... “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.

Άλλωστε, μία μόνιμη λύση (και) για την λαϊκή της Τρίτης, θα ήταν επωφελής για όλους! Πού ξεκινά και πού... τελειώνει Η νέα τοποθεσία... χωροθετείται και οριοθετείται: Από την οδό Αρτεμισίας μετά τη λ. Ικάρου μέχρι και την οδό Ηρακλείτου, και στην οδό Διονυσίου, από την οδό Ηροδότου έως και την οδό Μαυσώλου.

Για να σας προσανατολίσουμε ακόμα καλύτερα, το δεύτερο κομμάτι της λαϊκής θα βρίσκεται πλησίον του παλιού δημαρχείου Νέας Αλικαρνασσού, εκεί όπου σήμερα βρίσκονται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου και το ΚΕΠ. Σημεία εισόδου και εξόδου, αποτελούν η λεωφόρος Ικάρου καθώς και η περιοχή των θαλασσινών, στο παραλιακή κομμάτι του προσφυγικού προαστίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ