Και επίσημα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Μαμουλάκης

Τι απαντά -κατόπιν εορτής- ο Δανέλλης στην εμπλοκή του στην υποψηφιότητα Μαμουλάκη

Τέλος στο θρίλερ του "μέσα έξω από το ψηφοδέλτιο" για τον Χάρη Μαμουλάκη, το όνομα του οποίου "φιγουράρει" στην ... επικαιροποιημένη λίστα ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ οι συζητήσεις περί βέτο του Σπύρου Δανέλλη για να μείνει εκτός ο Χ.Μαμουλάκης οδήγησαν τον υποψήφιο βουλευτή να δώσει εκ των υστέρων (και αφού ήταν γνωστό ότι έμπαινε ο Χάρης Μαμουλάκης....) απαντήσεις προσπαθώντας να διαψεύσει όσα του καταλογίζονται. Βέβαια ο κ.Δανέλλης στην προσπάθεια του αυτή...μάλλον αποτυγχάνει αφού ουσιαστικά επιβεβαιώνει με τα όσα λέει για τον ΕΣΔΑΚ κλπ την αντίθεσή του , ενώ επικαλείται διάφορα έωλα επιχειρήματα για να πείσει το πόσο συνεπή πολιτική στάση έχει ενώ είναι γνωστή η πολιτική του διαδρομή μέχρι σήμερα.

Ο κ.Δανέλλης μάλιστα- 3 μέρες μετά τα όσα γράφονται και λέγονται- περίμενε να δει τι θα γίνει με την υποψηφιότητα Μαμουλάκη για να μιλήσει και να προσπαθήσει να διαψεύσει τα γεγονότα.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί συνέπεια της στράτευσής μου στην προσπάθεια σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων. Δεν θα μπορούσα να απουσιάζω από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όντας ένας από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος αυτού.

Οποιαδήποτε κατηγορία για «άσκηση βέτο» στην υποψηφιότητα Μαμουλάκη δεν με αφορά. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως ότι έχω να πω, το λέω δημόσια χωρίς να υπολογίζω το όποιο κόστος.

Οι απόψεις μου για τον ΕΣΔΑΚ και τη λειτουργία του είναι δημόσια κατατεθειμένες χρόνια τώρα και με πολλές ευκαιρίες. Η κριτική μου για τον σημερινό ΕΣΔΑΚ είναι επίσης δημοσιοποιημένη από το Μάιο του 2018. Λίγο δε αργότερα επιβεβαιώθηκα περίτρανα όταν στον διαγωνισμό για τη Μονάδα του Αμαρίου κάποιοι πιάστηκαν με την «γίδα στην πλάτη».

Για τους λόγους της μη συμπερίληψης της υποψηφιότητας του Χ.Μαμουλάκη στην πρώτη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Ηρακλείου, δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω και δεν τους γνωρίζω. Η σπουδή που επέδειξαν κάποιοι να με συκοφαντήσουν, θίγοντας την υπόληψή μου και προσάπτοντάς μου πρακτικές που δεν με διακρίνουν, είναι άξια προσοχής.

Θυμίζω τέλος, πως για κάθε μου ενέργεια, οδηγός μου ήταν πάντοτε η συνείδησή μου. Όταν διέψευσα εμπράκτως όσους έβλεπαν ανταλλάγματα όπως Υπουργεία, Δήμο, Περιφέρεια, Ευρωβουλή ή Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αποτελεί γελοιότητα η ανακάλυψη κάποιων πως «το αντάλλαγμα ήταν ο αποκλεισμός Μαμουλάκη».

Το πολιτικό bullying που μου ασκείται αυτές τις μέρες δεν με πτοεί. Όταν «πολέμησα με τα θηρία, δεν θα αφήσω να με φάνε οι ψύλλοι», όπως λέει και ένας φίλος μου. Ας έχουν υπόψη τους όσοι τροφοδοτούν τη νοσηρή αυτή υπόθεση, ότι δεν βάλλουν μόνο εναντίον του προσώπου μου, αλλά ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Μέλους της ΚΕ και Οργ. Γραφείου- Υπευθύνου Κρήτης Αλέξη Χριστόπουλου, αναφορικά με το ψηφοδέλτιο του νομού Ηρακλείου προσπαθώντας να πει...ότι δεν υπήρξε πρόβλημα! Λες και η ανακοίνωση των "δεκα" έγινε από αλλού:

Η χθεσινή απόφαση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Μαμουλάκη, διαψεύδει στην πράξη όλα τα σενάρια φαντασίας που κυκλοφόρησαν την τελευταία βδομάδα στο Ηράκλειο. Σενάρια που έφτασαν στο σημείο να εμπλέξουν και άλλους υποψηφίους όπως τον Σπ.Δανέλη, με στόχο όχι μόνο την υπονόμευση της δικής του υποψηφιότητας αλλά κυρίως το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας. Γνωρίζετε όλοι μέσα από την θεσμική ενημέρωση που έχετε ότι για όλες τις υποψηφιότητες διατυπώθηκαν απόψεις, θετικές αλλά και αρνητικές καμία όμως από αυτές δεν έγινε όχι μόνο από τον Σπ. Δανέλη αλλά και από κανέναν άλλον υποψήφιο.Τόσο τα κομματικά στελέχη όσο και οι φίλοι της Πρ.Συμμαχίας επέδειξαν μια αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη πολιτική ωριμότητα αποκρούοντας τις φημολογίες και αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία και ήθος ακόμα και τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκαν, γεγονός για το οποίο θέλω να σας συγχαρώ όλους.

Σύντροφοι,

Με αυτή ακριβώς την λογική πρέπει να λειτουργήσουμε και στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές στις 7/7. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα, με αδίστακτους αντιπάλους και ένα τοξικό σύστημα παραπληροφόρησης που προσπαθεί να τους ενισχύσει με κάθε τρόπο. Όπλα μας είναι τα όσα πετύχαμε, το έργο μας αλλά και το πολιτικό μας σχέδιο για την επόμενη τετραετία. Αυτά πρέπει να επικοινωνήσουμε στην κοινωνία και να αναδείξουμε με επάρκεια τα διακυβεύματα της εκλογικής μάχης. Να μιλήσουμε για τις συνέπειες που θα υποστεί ο κάθε πολίτης από μια δεξιά παλινόρθωση, από τις πολιτικές δυνάμεις που βύθισαν την χώρα στην ανυποληψία και τον ίδιο σε αγώνα μιας, έστω και υποβαθμισμένης επιβίωσης. Το πολιτικό δυναμικό μας στο Ηράκλειο είναι από τα πιο αξιόλογα, διακρίνεται για την πολιτική του επάρκεια αλλά και για την διεισδυτικότητα του σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με όπλο την άρρηκτη ενότητα μας. Υποψήφιοι βουλευτές, πολιτικά στελέχη, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Πρ.Συμμαχίας μαζί με απλούς πολίτες να οργώσουν τον νομό, χωριό με χωριό και σπίτι με σπίτι. Η φωνή μας, το πολιτικό μας σχέδιο, η εικόνα του μέλλοντος που αξίζει ο λαός μας πρέπει να ακουστεί παντού, πρέπει να γίνει ορατή από όλους.

Σύντροφοι,

Από αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείψει κανένας και καμία. Να την δώσουμε με το ήθος, την συνέπεια, την φλόγα που διακρίνει τον κάθε αριστερό, τον κάθε προοδευτικό άνθρωπο, τον κάθε δημοκράτη. Παραμερίζοντας μικρές η μεγάλες πικρίες, δικαιολογημένα η αδικαιολόγητα παράπονα έτσι όπως μάθαμε όλοι να κάνουμε υπηρετώντας τις ιδέες της προόδου για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε και να το υπηρετήσουμε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ