Με σύμμαχο τον καλό καιρό η παρέλαση στο Ηράκλειο!

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο - Ισχυρή η παρουσία της Αστυνομίας

Με την καθιερωμένη παρέλαση κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Ηράκλειο, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και φέτος το κέντρο της πόλης, καθώς ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος για τους Ηρακλειώτες που θέλουν να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες. Υπενθυμίζεται ότι η παρέλαση ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού).

Ισχυρή ήταν- αλλά και διακριτική - η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, απέσπασαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, από το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου τιμήθηκε με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ομιλία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ "το παρών" εδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εκπρόσωποι θεσμικών και πολιτειακών αρχών, ένοπλες δυνάμεις - σώματα ασφαλείας, μαθητές - εκπαιδευτικοί, αντιστασιακές οργανώσεις, σύλλογοι και πλήθος κόσμου.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ