Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του δράστη της ληστείας στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ

Η ένοπλη ληστεία είχε σημειωθεί ξημερώματα της 1ης Μαρτίου του 2018, στο δρόμο Γαζίου - Κρουσώνα.

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα, πήρε ο 30χρονος από τον Κρουσώνα, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είναι ένας εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας σε βάρος 41χρονου ιδιοκτήτη πρακτορείου Προπο, με λεία 19.000 ευρώ.

Η ένοπλη ληστεία είχε σημειωθεί ξημερώματα της 1ης Μαρτίου του 2018, στο δρόμο Γαζίου-Κρουσώνα.

Καταλυτική για την εμπλοκή του 30χρονου, ο οποίος επιμένει στην αθωότητα του, στάθηκε ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του παθόντα, στην πλευρά του οδηγού. Κατά την Ασφάλεια Ηρακλείου, μετά από την συνολική αξιολόγηση όλων των στοιχείων (αποτύπωμα και κάμερες ασφαλείας αλλά και καταθέσεις) «προκύπτει με βεβαιότητα» ότι ο 30χρονος ήταν ο ληστής που κινήθηκε προς την πλευρά του οδηγού, απειλώντας τον 41χρονο με όπλο.

Ταυτόχρονα, ο συνεργός του κινήθηκε από την πλευρά του συνοδηγού και άρπαξε από το πάτωμα του αυτοκινήτου το τσαντάκι με τα χρήματα.

Οι δράστες επέβαιναν σε αγροτικό, ακολουθούσαν το αυτοκίνητο του 41χρονου και την κατάλληλη στιγμή προσπέρασαν, ανέκοψαν ταχύτητα με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί σε παρακείμενο χωράφι.

Η απάντηση των εγκληματολογικών εργαστηρίων κινητοποίησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου που έθεσαν υπό παρακολούθηση τον 30χρονο μέχρι και το πρωί της Πέμπτης οπότε και έγινε η επιχείρηση σύλληψης του, στον Κρουσώνα.

Πρόκειται δηλαδή για συγχωριανό του παθόντα.

Ο νεαρός, όπως έχει γράψει το Cretalive, επιμένει στην αθωότητα του. Υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ληστεία και ότι βρίσκεται άδικα κατηγορούμενος.

Η εξήγηση που έδωσε είναι ότι ενώ διασκέδαζε με φίλους σε μετόχι ενημερώθηκαν ότι κάποιο αυτοκίνητο είχε ντελαπάρει στην περιοχή και έσπευσαν στο σημείο να δουν τι συμβαίνει.

Θέλοντας να διερευνήσει αν υπάρχει κάποιος τραυματίας στο όχημα, ακούμπησε το αυτοκίνητο και έτσι βρέθηκε το αποτύπωμα του, όπως ισχυρίζεται.

Την πεποίθηση του ότι ο εντολέας του θα απαλλαχθεί εξέφρασε ο συνήγορος του κ. Γιώργος Κοκοσάλης, υποστηρίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή ο 30χρονος έδωσε πειστικές εξηγήσεις αλλά και κατονόμασε τα άτομα με τα οποία ήταν παρέα και προτίθενται να καταθέσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ