Σε πανηγυρικό κλίμα οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Λιμενικού

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ναυτικού μουσείου

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, η εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής "Όραμά μας είναι να φτιάξουμε ένα ναυτικό μουσείο στο Ηράκλειο"!

Το "παρών" στις εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο επιχειρηματίας, Γιάννης Λεμπιδάκης.

Στην εκδήλωση και ο Υποναύαρχος εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος και πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Λιμενικών Κρήτης και Δωδεκανήσων, Νίκος Χουχουρέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης καθώς και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός

"Αισθανόμαστε τιμή που υπηρετήσαμε στο Λιμενικό Σώμα" δήλωσε ο Υποναύαρχος εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος και πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Λιμενικών Κρήτης και Δωδεκανήσων, Νίκος Χουχουρέλος και συμπλήρωσε “Το προσωπικό που υπάρχει σήμερα είναι άξιοι συνεχιστές. Είναι δύσκολο το έργο του. Εκείνο που θα ήθελα να πω προς την ηγεσία του Λιμενικού, είναι να δώσει τα μέσα και τα υλικά που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται οι εν ενεργεία συνάδελφοι στα καθήκοντά τους"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης τόνισε σε δηλώσεις του: “Κλείνουμε 100 χρόνια πορείας με μεγάλες επιτυχίες. Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος. Το Λιμεναρχείο μας με συρρίκνωση των οργανικών θέσεων, από 100 έχουμε φθάσει να είμαστε να είμαστε 75, στο τρίτο λιμάνι της χώρας. Παρά ταύτα, με φιλότιμο, με υπερεργασία, το προσωπικό ανταπεξέρχεται σε ο,τι κι αν κληθεί να κάνει και ανταποκρίνεται στο 100%”.

Το Λιμενικό γράφει με χρυσή μελάνη την ιστορία του. Το έργο του Λιμενικού Σώματος είναι πολυσχιδές και ελπίζουμε η σημαία μας να κυματίζει επ’ άπειρον, ούτε ώστε να συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με την ίδια προσήλωση, για το συμφέρον των πολιτών μας" είπε σε δηλώσεις από την πλευρά του ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής τονίζοντας "Το μήνυμά μου προς τους υφιστάμενους συναδέλφους μου να αγωνίζονται καθημερινά για την εκπλήρωση της αποστολής τους, με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ενσυνείδητη πειθαρχία και την ίδια προσήλωση, πάντα για το δημόσιο καλό".

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε σε δηλώσεις του:“Το έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα μέχρι σήμερα είναι πολύτιμο. Πιστεύουμε ότι θα εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και γι’ αυτό ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι όπως πάντα δίπλα του. Θα συνεχίσουμε την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ