Στήριξη στο Διοικητή του Α.Τ. Φαιστού από το Δημοτικό Συμβούλιο

Εξέδωσε μάλιστα και σχετικό ψήφισμα

Ψήφισμα στήριξης στον Διοικητή του Α. Τ. Φαιστού εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού.

Το ψήφισμα αυτό έρχεται να στηρίξει τον εν λόγω αξιωματικό, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα με εντολή του Αρχηγείου με αφορμή περιστατικό που σημειώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες με κρατούμενο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Η εκδίκαση του ποινικού σκέλους της υπόθεσης έχει αναβληθεί για τον Φεβρουάριο του 2021 ενώ η ΕΔΕ έχει ανατεθεί σε συγκεκριμένο υψηλόβαθμο αξιωματικό από τη δυτική Κρήτη.

Όλο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού

Επιθυµούµε να εκφράσουµε τη στήριξη µας στο ∆ιοικητή του Αστυνοµικού Τµήµατος Φαιστού και ευθύς εξαρχής να ξεκαθαρίσει πως η πλειοψηφία των µελών του θα ευρίσκονται στο πλευρό αυτού µέχρι και την πλήρη απεµπλοκή του από την αδόκητη δικαστική περιπέτεια του.

Ο συγκεκριµένος Αξιωµατικός αποτελεί κατά πλήρη οµολογία ορόσηµο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς για την αναδιοργάνωση της αστυνοµικής πολιτικής την οποία µε δικές του ενέργειες και εν γένει πρωτοβουλία επέφερε µε αισθητά αποτελέσµατα στην συνείδηση όλων µας ως προς την εξασφάλιση της δηµόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, την άσκηση της γενικής αστυνόµευσης και τροχαίας, την πρόληψη και καταστολή του εγκλήµατος.

Σε όλα αυτά τα επίπεδα η συµβολή του ∆ιοικητή µας αποτελεί και θα αποτελεί για πολλά χρόνια κεφάλαιο για την περιοχή.

∆εν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η επιλογή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ενός Αξιωµατικού τέτοιου βεληνεκούς για την ηγεσία της Αστυνοµίας στη Μεσσαρά µας εξέπληξε ευχάριστα όταν αυτό ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Αυτό όµως που ξεπέρασε τις προσδοκίες µας ήταν το γεγονός ότι ένας και µόνο άνθρωπος, κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ κυριολεκτικά, µε συντονισµένες ενέργειες, µε πλάνο και µεθοδικότητα να αλλάξει όλη την εικόνα της Αστυνοµίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς.

Αυτό είχε ως άµεσο αντίκτυπο οι πολίτες του ∆ήµου µας να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς σε µία περιοχή που τα προηγούµενα χρόνια ως γνωστόν είχε ταλαιπωρηθεί έντονα από την παραβατικότητα.

Με την ανακοίνωση αυτή επιθυµούµε να επαναλάβουµε τη στήριξη µας προς το πρόσωπο του ∆ιοικητή του Αστυνοµικού Τµήµατος Φαιστού µέχρι και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του που ακράδαντα πιστεύουµε ότι θα καταλήξει στην πλήρη απαλλαγή του.

Επιπλέον µε απόφαση κατά πλειοψηφία του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Φαιστού θα παραστεί προς ηθική αλλά και έµπρακτη συµπαρασταση προς αυτό τον Άνθρωπο …. µε την ελπίδα να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντοµα στα καθήκοντα του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ