Τη Δευτέρα η απολογία του 43χρονου για το φονικό - Τεταμένο το κλίμα έξω από τα δικαστήρια

Συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν στο χώρο - Διαβουλεύσεις με την αστυνομία και "φυγάδευση" του κατηγορούμενου

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

Στα δικαστήρια Νεάπολης παρέμεινε "εγκλωβισμένος" για αρκετή ώρα την Πέμπτη ο 43χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη και τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του τελευταίου.
Το κλίμα ήταν τεταμένο, καθώς έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς των θυμάτων.
Οι αστυνομικοί ζητούσαν από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν, με τους τελευταίους να αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Δεν είμαστε φονιάδες και ήρθε ένα μαϊμούνι και μας ξεφτιλισε. Δεν θα του κάνουμε τίποτα, δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας".

Τελικά ο 43χρονος "φυγαδεύτηκε" από άλλη πόρτα (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν από παράθυρο), υπό τον φόβο της επίθεσης από τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι ωστόσο αντέδρασαν έντονα λέγοντας στους αστυνομικούς: "Έχουμε ανθρώπους στο νεκροταφείο και στο νοσοκομείο. Σας δώσαμε το λόγο μας ότι δεν θα τον πειράξουμε και δεν μας σεβαστήκατε"

Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος, συνοδεία του δικηγόρου του Γιώργου Στειακάκη εμφανίστηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του Εισαγγελέα κ.Θανάση Γαλήνα.
Ο Εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

"Συγχαρητήρια που υπερασπίζεσαι ένα φονιά", είπαν στον δικηγόρο του κατηγορούμενου Γιώργο Στειακάκη οι συγγενείς του 73χρονου, οι οποίοι τον προέτρεψαν να παραιτηθεί από την υπόθεση.
Ο κ. Στειακάκης προσπάθησε να μιλήσει μαζί τους, προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο πελάτης του είναι "συντετριμμένος".

Αναλυτικά ο συνήγορος του 43χρονου ανέφερε:
"Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να δείξουμε σεβασμό στους παθοντες. Ένας αβυεγο χάθηκε. Σεβόμαστε τη μνήμη του. Είναι ένα πάρα πολύ άσχημο περιστατικό. Οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί, τίποτα δεν δικαιολογεί την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Ο εντολέας μου είναι απολύτως συντετριμμενος. Σε αυτή τη φάση, αυτό που έχω να σας πω είναι ότι μετά το τραγικο συμβάν που προκάλεσε διεξήχθη ένα άλλο θρίλερ, το οποίο έζησε η οικογένεια του και κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι προσπάθησαν να τον βρουν διότι μετά από αυτό που συνέβη (οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκε θα εξηγηθούν στον ανακριτή) είχε προαναγγειλει ότι θα δώσει τέλος στη ζωή του. Αυτό κινητοποίησε την οικογένεια του. Προσπάθησαν να τον εντοπίσουν, μετά δυσκολίας βρέθηκε. Αναγκάστηκε η σύζυγος του να βάλει να μιλήσουν με τα παιδιά του για να τον κάνουν να αλλάξουν γνώμη.

Τα δύο αυτά 24ωρα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, εκείνος ήταν αποφασισμένος. Το ίδιο είπε και στην κυρία εισαγγελέα, ότι "δεν έχει νόημα έτσι που κατέστρεψα τη ζωή μου. Όποιος λόγος, όποια αφορμή κι αν υπήρχε εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και δεν εγώ συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί".

Ο πελάτης μου ήταν δακρυσμένος και βουρκωμενος. Ζητάει από όλους φυσικά συγγνώμη, είναι κάτι που τον έχει συγκλονίσει. Αυτό που συνέβη έχει αναιρέσει όλη την προηγούμενη ζωή του. Έχει δύο ανήλικα παιδιά και μια κόρη μεγάλη. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε και στήριζε την οικογένεια του και τώρα συνειδητοποιησε αυτο που έγινε.

Το να λέμε ότι είναι μετανιωμένος είναι λιγο μπροστά σε αυτό που εγώ διαπίστωσα το διάστημα που επικοινώνησα μαζί του. Δόθηκε μεγάλος αγώνας για να μείνει ζωντανός και να παραδοθεί. Αυτό ήταν το διακύβευμα. Ευτυχώς για όλους πήρε τη σωστή απόφαση κι εμφανίστηκε τις να λογοδοτήσει εκεί όπου ο νόμος λέει"

Δηλώσεις για την πορεία της υγείας του 40χρονου Γιάννη έκανε ο κ. Μανώλης Ανδρεαδακης, διοικητής του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Όπως επεσήμανε: "Η κατάσταση του τραυματία είναι λίγο καλύτερη όσον αφορά το γενικό πλάνο. Έχει αποσωληνωθει από χθες, είναι σε επικοινωνία με το περιβάλλον. Η υγεία του εξελίσσεται προς το παρόν καλά. Ο ασθενής έχει ένα μεγάλο και σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Ευελπιστούμε ότι θα πάει καλά"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ