Τη θέση της Καλαμάτας στο...5G διεκδικεί το Ηράκλειο

Προκειμένου να είναι στις πρώτες πόλεις πανελλαδικά για την πιλοτική εφαρμογή των τηλεπικοινωνιών πέμπτης γενιάς.

Το κενό που αφήνει η απόφαση του Δήμου Καλαμάτα να διακόψει τη σύμβαση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την πιλοτική εφαρμογή του δικτύου 5G, διεκδικεί να καλύψει το Ηράκλειο.

Ήδη με επιστολή του προς την εταιρεία Wind, o αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών 5G στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Σισαμάκη, η πόλη του Ηρακλείου είναι μια από τις πιο δυναμικές οικονομικά πόλεις στην Ελλάδα , υψηλά στην αξιολόγηση στο οικοσύστημα της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης στην χώρα μας και στην Ευρώπη, ισχυρός Τουριστικός προορισμός και με μεγάλη ελκυστικότητα επιστημόνων στον τομέα της γνώσης.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρει επίσης ότι η χρήση υπηρεσιών που απαιτούν υψηλή ταχύτητα διασύνδεσης των φορητών υσκευών στο σύννεφο του διαδικτύου είναι απαραίτητη προϋπόθεση περαιτέρω ανάπτυξης όλων των καινοτόμων χαρακτηριστικών μιας πόλης στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Σε ότι αφορά την πρόταση για πιλοτική εφαρμογή στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, ο κ. Σισαμάκης υπογραμμίζει ότι "η περιοχή αυτή πλην των ισχυρών οικονομικών χαρακτηριστικών που έχουν τα κέντρα των πόλεων ενισχύεται από την παρουσία άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων επισκεπτών στην πόλη μας γεγονός που αυξάνει την οικονομική αποδοτικότητα της υπηρεσίας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ