Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουιλόμπι…

Ελένη Μπετεινάκη
Ελένη Μπετεινάκη

Κάθε μέρα του Δεκέμβρη κι ένα βιβλίο….στα Παραμύθια του Σαββάτου!

 

Της Ελένης Μπετεινάκη

Τούτο το δέντρο δεν θα πιστέψετε αλλά ήρθε στο σπίτι του κυρίου Γουίλομπι με Κούριερ. Το μεγαλύτερο δέντρο που είχε δει ποτέ κανείς. Μόλις όμως στερεώθηκε στη γωνιά του ένα μικρό προβληματάκι έκανε την εμφάνισή του. Η κορυφή του δέντρου άγγιζε το ταβάνι κι έγερνε προς τα κάτω. Ο Μπάξτερ ο μπάτλερ έτρεξε αμέσως και την έκοψε. Την έβαλε πάνω σε ένα ασημένιο δίσκο και την πρόσφερε σαν δώρο στην καμαριέρα του κυρίου Γουιλόμπι την Αδελαϊδα. Κι εκείνη έκοψε πάλι λίγο την κορυφή του νέου δέντρου λίγο πριν το στολίσει. Στα σκουπίδια την πέταξε κι εκεί την βρήκε ο Τιμ ο κηπουρός που την πήγε δώρο στη γυναίκα του κι εκείνη συνέχισε αυτό το παράξενο κόψιμο. Πετώντας την δική της κορυφή από το δέντρο έξω από το παράθυρο βρίσκει αποδέκτη τον Μπαρνάμπι την Αρκούδα. Και συνεχίστηκε το κόψιμο ή μοίρασμα ή «κατά λάθος» προσφορά στην Φρίσκι την Αλεπού στον Μπέντζαμιν το Κουνέλι, στο Γκι το Ποντίκι κι όλοι μα όλοι έγιναν χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και γιορτινοί…

Μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη αγάπη και προσφορά. Τα Χριστούγεννα η πιο αγαπημένη γιορτή όλων για να γίνει μαγική χρειάζεται πάντα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αν όμως κάτι πάει στραβά υπάρχει μια λύση που όλα τα διορθώνει. Κόβεις με μιας ότι ενοχλεί και που ξέρεις ίσως αυτό που για σένα είναι περιττό για κάποιον άλλον να είναι πολύ χρήσιμο. Η αιτία λοιπόν της προσφοράς είναι το περίσσευμα ή η ασχήμια κάποιου άλλου. Και συμβαίνει συχνά. Κάτι που για μας είναι εντελώς άχρηστο κάποιος άλλος θα γεμίσει χαρά σαν το αποκτήσει.

Μοίρασμα, δόσιμο, αγάπη και προσφορά δεν είναι τα ιδανικά δώρα για τα Χριστούγεννα; Μέσα λοιπόν από τούτη την υπέροχη ιστορία μαθαίνουμε πιο είναι το πραγματικό μοίρασμα. Στο δάσος που διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας με όλα τα ζώα από το πιο μεγάλο μέχρι το πιο μικρό συνειδητοποιούμε πως η οπτική γωνία και η αντίληψη του καθενός είναι διαφορετική.

Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά με αγγλικό κείμενο στα 1963. Στη συνέχεια επανεκδόθηκε στα 1991 και το 2000. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία για παιδιά του Ρόμπερτ Μπάρι και έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Το 1995 έγινε ταινία με Muppets και ηθοποιούς και υπήρξε μια πολύ μεγάλη χριστουγεννιάτικη επιτυχία.

Δείτε εδώ την ταινία : https://www.youtube.com/watch?v=htfmTSgdKfY

Για παιδιά και μεγάλους…

 

*Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουιλόμπι, Robert Barry,(Μετάφραση -απόδοση: Ντίνα Γεωργούλια),εκδ. ΑΓΚΥΡΑ

https://zhtunteanagnostes.blog...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ