"3.900 μέτρα, γεμάτα πίκρα!"

"3.900 μέτρα, γεμάτα πίκρα!"

Αυτή είναι η εικόνα του Σουδιανού δρόμου

Μία μόλις βδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα στο Σουδιανό δρόμο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Μανώλης Γαρεφαλάκης,  ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης επανέρχεται και επαναδιατυπώνει τις προτάσεις του ως προς τις άμεσες παρεμβάσεις που χρειάζεται ο προβληματικός - όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα, δρόμος- στον οποίον όλα αυτά τα χρόνια έχουν χαθεί αρκετές ψυχές...

Με νέο του μήνυμα του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, o κ. Λιονάκης, παραθέτει εικόνες από την σημερινή κατάσταση του δρόμου, όπου μάλιστα σε αρκετά σημεία του υπάρχουν εκκλησάκια εις μνήνην όσων χάθηκαν στην άσφαλτο του τόσο άδικα.

Γράφει συγκεκριμένα ο κ Λιονάκης

Αυτή είναι η εικόνα του Σουδιανού δρόμου ..
Ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου,όρια ταχύτητας ανύπαρκτα ,χιλιάδες(!!)παραβιάσεις(χωρίς να φταίει ο πολίτης)του ΚΟΚ καθημερινά και δεν «ανοίγει μύτη»..
Επαναδιατυπώνω τις προ ημερών προτάσεις μου,που θεωρώ πως είναι περισσότερο επίκαιρες και αναγκαίες,με ότι ακόμη μια μελέτη Οδικής Ασφάλειας θα επέβαλε..
«Αύριο κιόλας οριοθετήσετε σαν μέγιστη ταχύτητα τα 40 km/h,

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πλευρικές μπάρες στις άκρες του δρόμου,και καλύψτε έτσι την επικινδυνότητα των λευκών.

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πασσαλάκια σε όλο το μήκος του δρόμου ούτως ώστε να απαγορευτούν και να εμποδιστούν τα προσπεράσματα και οι αναστροφές.

-Αύριο κιόλας φτιάξτε στην είσοδο της Σούδας εκεί που διασταυρωνόμαστε για την ΕΟ και την Ακρωτηρίου για το Αεροδρόμιο, κυκλικό κόμβο,όπου θα γίνεται νόμιμα η ανάστροφη όσων θέλουν να ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία.

-Αύριο κιόλας κυκλικό κόμβο έξω από το ύψος του Μαίχ για να δοθεί και εκεί ίδια δυνατότητα,αλλά και για να έχουμε ανάσχεση της ταχύτητας.

Τοποθετείστε κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.Είναι περισσότερο αναγκαίες από πολλά σημεία της ΕΟ.»

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ