Αγωνία για τις αποζημιώσεις στα αμπέλια

Άγνωστο τι θα γίνει με τα ποσά των αποζημιώσεων

Στο... περίμενε βρίσκονται οι πληγέντες αμπελουργοί κι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Ηρακλείου περιμένοντας πώς και πώς να δουν πώς θα προχωρήσει το μεγάλο θέμα των αποζημιώσεων για τις ζημιές του καλοκαιριού.

Και οι δύο "φάκελοι" είναι επί της ουσίας στο συρτάρι και δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές στα αμπέλια, από ό,τι φαίνεται από την παραγωγή, οι ποσότητες ήταν μικρές και στα  οινοποιήσιμα και στα επιτραπέζια και οι αμπελουργοί κρατούν μικρό "καλάθι".

Και για τις ελιές, όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα, εάν σκεφτεί κανείς ότι η φετινή παραγωγή είναι δραματικά μειωμένη. Κανείς δε γνωρίζει κι εκεί τι ποσά θα "κλείσουν" τελικά και όλοι αγωνιούν για το πώς θα περάσουν τις γιορτές και κυρίως πώς θα καλυφθούν ανάγκες κι εκκρεμότητες.

Αν υπολογιστεί ότι μόλις το 80% των παραγωγών στο Ηράκλειο ίσα ίσα που έβγαλαν λάδι, φέτος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επιδοτήσεις είναι "πετσοκομμένες" κι επιπλέον κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τα ποσά των αποζημιώσεων, γίνεται αντιληπτό ότι το πλήγμα στην τοπική οικονομία θα είναι χωρίς προηγούμενο και θα φανεί σιγά σιγά.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ