Ακόμη περιμένουν τη στήριξη της πολιτείας οι ιδιοκτήτες των σχολών χορού

Φόβοι για μεγαλύτερη συρρίκνωση του εισοδήματός τους αν κλείσουν τα σχολεία τον Ιανουάριο

Σε πραγματική απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες σχολών χορού και στο Ηράκλειο, οι οποίοι έμειναν αβοήθητοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε παραδεχθεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι σχολές χορού ήταν ο πιο αδικημένος κλάδος και είχε επισημάνει ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος ενίσχυσης και των επιχειρηματιών αυτών.

Κι ενώ οι μέρες περνούσαν χωρίς οι συζητήσεις αυτές να ευοδωθούν ο υπουργός δήλωνε σε άλλη του συνέντευξη ότι "κανένας επιχειρηματικός κλάδος δεν είχε μείνει μόνος του και αβοήθητος", με ... εξαίρεση τους ιδιοκτήτες σχολών χορού οι οποίοι όπως διευκρινίζουν τελευταία φορά που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού ήταν το περασμένο Μάιο και έκτοτε αγωνίζονται μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας  και των αλλεπάλληλων Lockdowns. Όπως λένε εκπρόσωποί τους που μίλησαν στο Cretalive, η πελατεία τους έχει μειωθεί κατά 50%, και το περασμένο καλοκαίρι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που εργάστηκαν σε μια προσπάθεια να "βγάλουν τα σπασμένα", σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι σχολές αυτές παραδοσιακά δεν λειτουργούν λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. 

"Είμαστε κλειστά 10 μήνες" λένε, αλλά οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα χρέη συσσωρεύονται και οι ιδιοκτήτες των κτιρίων όπου στεγάζονται οι σχολές ζητούν τα ενοίκια του Αυγούστου καθώς δεν υπήρξε για τον κλάδο ούτε η διευκόλυνση του μέτρου που αφορούσε στην καταβολή του ενοικίου για τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από την πανδημία. 

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τις σχολές με αισθητή μείωση στο ποσοστό των ανήλικων μαθητών τους, λόγω της αβεβαιότητας των γονέων και τον φόβο της διασποράς κρουσμάτων. Μάλιστα, όπως λένε, αν κλείσουν τα σχολεία τον Ιανουάριο, όπως λέγεται λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, τότε η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.

Στις αρχές του 2021, επιχειρηματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης ζητώντας την ενίσχυση της πολιτείας όπως συνέβη σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς συνθήκες.

Ένα χρόνο μετά, εξακολουθούν να παραμένουν ο πιο αδικημένος κλάδος παλεύοντας καθημερινά για την επιβίωση.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει με τις σχολές χορού;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ