Άλλο ένα μνημείο αφημένο στην φθορά του χρόνου...

Aν και προστατεύεται από τον νόμο περί Αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, o φάρος του Αγίου Ιωάννη είναι πλήρως εγκαταλελειμμένος

Αφημένο στη φθορά του χρόνου άλλο ένα μνημείο στον Άγιο Νικόλαο που άλλοτε μαγνήτιζε τα βλέμματα καθώς ήταν "στολίδι" για την περιοχή.

Ο λόγος για το φάρο του Αγίου Ιωάννη ή όπως ευρέως είναι γνωστός του Αφορεσμένου που κατασκευάστηκε το 1864 από την Γαλλική εταιρεία φάρων και κάποτε εξέπεμπε φως για τα διερχόμενα πλοία.

Φωτογραφία Γιάννης Τσιγκένης

Ο  Γιάννης Τσιγκένης  αποτυπώνει αυτή τη φθορά αλλά και την εγκατάλειψη του μνημείου στην τύχη του μέσα από μια σειρά φωτογραφιών ενώ παράλληλα κρούει "καμπανάκι" τονίζοντας πως "αν δεν υπάρξει γρήγορη παρέμβαση για την αναστήλωση του θα χαθεί..."

Faros-Giannis-Tsigenis

Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Τσιγκένης:

"Ο φάρος του Αγίου Ιωάννη ή όπως ευρέως είναι γνωστός του Αφορεσμένου κατασκευάστηκε το 1864 από την Γαλλική εταιρεία φάρων και κάποτε εξέπεμπε φως για τα διερχόμενα πλοία. Σήμερα, αν και προστατεύεται από τον νόμο περί Αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι πλήρως εγκαταλελειμμένος, δυστυχώς αν δεν υπάρξει γρήγορη παρέμβαση για την αναστήλωση του θα χαθεί..."

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ