Απεβίωσε η Τασία Σκουλά, ένας θρύλος του δημοκρατικού χώρου

Απεβίωσε η Τασία Σκουλά, ένας θρύλος του δημοκρατικού χώρου

Στην Αθήνα λόγω πανδημίας η ταφή της- Το συγκινητικό αντίο του Νίκου Σκουλά

Ήταν μια γυναίκα θρύλος για τον δημοκρατικό χώρο. Που βρέθηκε από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στο μετερίζι του αγώνα, δίπλα στον σύζυγό της Θανάση Σκουλά, στον Ανδρέα Παπανδρέου , ήθελε να αλλάξει τον κόσμο. Δεν ήταν τυχαίο ότι βρέθηκε στην πρώτη συνάντηση για τη διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, την 3η του Σεπτέμβρη 1974.

Στη φωτογραφία διακρίνεται με τον Θανάση Σκουλά πίσω από τον Σημίτη και την Ακρίτα.

PASOK 1974

Η Αναστασία (Τασία) Σκουλά ήταν κι ένας εξαίρετος άνθρωπος, είχε φτιάξει μια σπουδαία οικογένεια καίτοι ταλαιπωρήθηκε πολύ από το κυνηγητό της χούντας για τα δημοκρατικά της φρονήματα. Η Τασία Σκουλά έφυγε χθες από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη και πόνο στους δικούς της , αλλά και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες πολλούς από τους οποίους βοήθησε με κάθε τρόπο.

Πάει τώρα να συναντήσει τον αγαπημένο της Θανάση Σκουλά, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε πριν από είκοσι περίπου χρόνια (το 2001) από τη ζωή. Η κηδεία της λόγω της πανδημίας θα γίνει στην Αθήνα σε στενό οικογενειακό κύκλο, αλλά όπως λέει η οικογένειά της αργότερα θα μεταφερθεί στο οστεοφυλάκιο για να είναι δίπλα στον αγαπημένο της σύντροφο.

Σκουλα Τασια

 

Το αντίο του Νίκου Σκουλά

Ο πρώην υπουργός και κουνιάδος της Τασίας , Νίκος Σκουλάς την αποχαιρέτισε με συγκινητικά λόγια:"

ΣΤΕΡΝΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΜΝΗ ΗΡΩΙΔΑ ΤΑΣΙΑ ΣΚΟΥΛΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΡΕΝΙΕΡΗ.
Φεύγεις να συναντήσεις τον σύντροφό σου στη ζωή και στους αγώνες, τον αδερφό μου Θανάση. Από τη Νομική Σχολή, ταιριάξατε, συμπορευτήκατε και γίνατε ένα.
Είχες τα μέσα και θα μπορούσες να ζήσεις μια ήσυχη, άνετη αστική ζωή, αλλά η ανήσυχη φύση σου δεν σε άφηνε να δεχτείς την αδικία, την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μαζί με τον Θανάση, αποφασίσατε να βαδίσετε τον δύσκολο δρόμο, να αφιερώσετε τη ζωή σας στον καλό αλλά δύσκολο αγώνα, δίπλα στους αδύναμους και αδικημένους.
«Κρητικό Φως», διώξεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, (το βαλιτσάκι πάντα έτοιμο για την επόμενη σύλληψη από τη χούντα), πιστοί στις αρχές και αξίες που συνομολογήσατε με τον μεγάλο Ανδρέα για το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ποτέ να ζητήσετε ή να δεχτείτε αντίδωρο. Μόνο αγώνα και θυσίες.
Με το παράδειγμά σας σημαδέψατε τη ζωή πολλών από μας και των τεσσάρων λαμπρών θυγατέρων σας που τιμούν τη μνήμη σας στην πράξη.
Καλο ταξίδι Τασία. Πες στον Θανάση πως οι πλείστοι συναγωνιστές σας συνεχίζουν πιστοί στις αρχές σας σε σύσκολους καιρούς ηθικής και πολιτικής παρακμής. Άλλοι βολεύτηκαν με καρέκλες. Αυτη είναι μοίρα μας. Αυτό όμως δεν μειώνει την αξία της μεγάλης προσφοράς σας"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ