Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις για αγορές

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις για αγορές

Μετά τα ερωτήματα που προκάλεσε η ανακοίνωση των νέων μέτρων και το "όριο" των δύο χιλιομέτρων

Τις απαραίτητες διευκρινίσεις σε σειρά ερωτημάτων που προέκυψαν μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Νίκο Χαρδαλιά έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ σε τηλεοπτική του συνέντευξη

Ενδεικτικά, βασικό σημείο απορίας τις τελευταίες αποτελεί το πώς μπορεί να γίνει μετακίνηση προς σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο, όταν αυτό είναι απόσταση μακρύτερη από τα 2 χιλιόμετρα.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χρονόπουλος, το όριο των δύο χιλιομέτρων δεν ισχύει εντός ορίων του δήμου που κατοικεί κάποιος. 

Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις μέσα στον δήμο τόσο για τον κωδικό «2» για αγορές, όσο και με τον κωδικό «3» που είναι για μετάβαση σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες γίνονται εντός του δήμου όπου κατοικεί ο κάθε πολίτης χωρίς περιορισμό.

Μπορούμε δηλαδή να κινούμαστε χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό εντός του Δήμου μας και 2 χιλιόμετρα πέραν αυτού, εφόσον θέλουμε να επισκεφτούμε τοποθεσίες σε όμορο δήμο.

Επίσης, το όριο των δύο χιλιομέτρων δεν ισχύει και για τον κωδικό «6», εφόσον κάποιος επιθυμεί να μετακινηθεί με τα πόδια ή με ποδήλατο από τον ένα δήμο στον άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι για αγορές οι πολίτες πρέπει να έχουν στείλει SMS στο 13033 με τον κωδικό 2, το ονοματεπώνυμο τους καθώς και την διεύθυνσή τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων στην Κρήτη διαμορφώνονται ως εξής:

ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

Δευτέρα έως Σάββατο 07:00 έως 18:30 (απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19:00)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΗΣ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ:

Δευτέρα έως Σάββατο 08:00 έως 20:30 (απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ