ΔΗΩ: «Οι έλεγχοι δε σταμάτησαν ούτε μία μέρα!»

Η απάντηση του Οργανισμού στις επισημάνσεις αναγνώστη του Cretalive.

Τη δική της θέση σε όσα αναφέρει αναγνώστης του Cretalive στη στήλη Πολίτες σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα παρουσιάζει η ΔΗΩ.

Όπως είναι γνωστό, στη συγκεκριμένη στήλη περιλαμβάνονται απόψεις αναγνωστών και δεν πρόκειται για ρεπορτάζ μετά από έρευνα δημοσιογράφων του Cretalive.

Η απάντηση έχει ως εξής:

 

«Στον οργανισμό ΔΗΩ ενημερωθήκαμε για την επίκαιρη επισήμανση του καταναλωτή και αρχικά δεν μπορέσαμε να κρύψουμε την έκπληξή μας για την τόσο έγκαιρη και στοχευμένη πληροφόρηση. Όμως, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό για τα εξής:

 Από την 1/1/2022 τέθηκε σε εφαρμογή ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2018/848 για τα βιολογικά προϊόντα.

Το Ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι αρμόδιοι φορείς αδράνησαν μέχρι την τελευταία στιγμή να εναρμονιστούν με το νέο Κανονισμό (χαρακτηριστικό είναι ότι το Υπουργείο εξέδωσε τη σχετική, εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση …τον Φεβρουάριο!).

Όμως, ο Οργανισμός ΔΗΩ δε σταμάτησε ούτε για μια μέρα να κάνει ελέγχους στους τόπους παραγωγής, στις αγορές και στα καταστήματα, ενώ οι πιο πολλοί πιστοποιητικοί οργανισμοί …ετύρβαζαν περί άλλα. Και μας εγκαλούν ακριβώς για αυτό!!!

Αποκρύπτουν το γεγονός πως, αν αυτή τη μεταβατική περίοδο κυκλοφορούν στην αγορά ελεγμένα και σίγουρα βιολογικά προϊόντα, ο Οργανισμός ΔΗΩ έχει συμβάλει σε αυτό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Είναι αυτονόητο ότι σε αυτό το τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη συνέπειά μας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να «κοντύνουν» αυτόν που ξεφεύγει από το σωρό.

Διαβεβαιώνουμε λοιπόν, πρώτα από όλους τον καλά ενημερωμένο καταναλωτή και εν συνεχεία κάθε καλόπιστο ενδιαφερόμενο πρωτίστως, ότι η ΔΗΩ έχει λάβει τόσο τη διαπίστευση από το ΕΣΥΔ όσο και νόμιμη εξουσιοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον έλεγχο και πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων.

Και το σημαντικότερο: Η ΔΗΩ είναι εδώ και θα συνεχίσει να κάνει ελέγχους «στο πεδίο» και όχι «στα χαρτιά». Ελπίζουμε όχι μόνη της.

Για τον Οργανισμό ΔΗΩ

Ο Γενικός Δ/της

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Photo by Dan-Cristian Pădureț on Unsplash

Δείτε επίσης:

Τιμή βιολογικών προϊόντων, αλλά ... είναι;
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ