Εργασιακής ομηρίας ... κλιμάκωση, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Newsroom
Newsroom

Δίνεται παράταση ως 30/6 για τους επικουρικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία και ως 31/3 για ΣΟΧ και πρώην τριμηνίτες

Στα "κεραμίδια" ... για ακόμη ένα λόγο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Αιτία η συνεχιζόμενη απροθυμία βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και εξασφάλισης συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας, όπως διαφαίνεται και από νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αφορά το εργασιακό καθεστώς συμβασιούχων εργαζομένων.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης "σύμφωνα με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βγήκε σε δημόσια διαβούλευση δίνεται παράταση ως 30/6 για τους επικουρικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία και ως 31/3 για ΣΟΧ και πρώην τριμηνίτες!".

Ο ίδιος κάνει λόγο για συνέχισης της "ομηρίας των συναδέλφων συμβασιούχων" και "κοροϊδία της κυβέρνησης που τολμάει να μιλάει για "ενίσχυση" του δημόσιου συστήματος υγείας ως απάντηση στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις λαού και υγειονομικών"!

Το διαχρονικό αίτημα των υγειονομικών είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία, καθώς καλύπτουν εδώ και χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μόνιμες μαζικές προσλήψεις για πλήρη στελέχωση του δημοσίου συστήματος υγείας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και όχι τις "δημοσιονομικές δυνατότητες" της εξοικονόμησης κόστους!
 

 

Δείτε επίσης:

Επικουρικό προσωπικό νοσοκομείων: Για 6 μήνες παρατείνονται οι συμβάσεις

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ