"Φουντώνει" η κόντρα Πολάκη - ΝΔ για το Πόθεν Έσχες

"Φουντώνει" η κόντρα Πολάκη - ΝΔ για το Πόθεν Έσχες

Με μήνυση "απαντά" ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Mετά την παρέλευση των τριών ωρών διορίας που έδωσε ο Παύλος Πολάκης, στη ΝΔ, ώστε να ανακαλέσει τις κατηγορίες περί απόκρυψης στοιχείων από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας με αφορμή το πόθεν έσχες και να ζητήσει συγνώμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στο δικηγόρο του να καταθέσει αγωγή και μήνυση εναντίον των κατά τον νόμο υπευθύνων της ΝΔ για τη συκοφαντική ανακοίνωση.

Ο ίδιος τονίζει ότι αυτός και η σύζυγός του ζητούν από το κυβερνών κόμμα συνολική αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ (1 ο ίδιος και 1 η σύζυγός του) τα οποία «θα διατεθούν για το καλό του δημοσίου συστήματος Υγείας στο νομό Χανίων».

Παράλληλα, και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση ευχόμενος… καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ που έκανε το "λάθος", όπως αναφέρει, να τα βάλει με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Πολάκης απαντώντας στις χθεσινές κατηγορίες της ΝΔ ότι παραβιάζει το νόμο και ότι απέκρυψε στοιχεία ξεκαθάρισε ότι αφού έπαψε να είναι αναπληρωτής υπουργός «άνοιξε» και πάλι τα λογιστικά του βιβλία το 2019 και συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα του χειρουργού, σύμφωνα με τον νόμο, ο οποίος το επιτρέπει σε βουλευτές αλλά όχι σε υπουργούς.

«Μπορεί άραγε να δώσει επιτέλους εξίσου πλήρεις και πειστικές απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για την γαλλική εταιρία που κρύβει για πέμπτο χρόνο από το δικό του πόθεν έσχες; Η έστω οι υπουργοί του, που αν αθροίσεις τα δάνεια τους, όπως φαίνονται στα πόθεν έσχες τους, με τα χρέη της ΝΔ στις τράπεζες πλησιάζουν το μισό δισ. ευρώ;» σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός, «όσο και να εκλιπαρεί για προστασία τα κανάλια για να θάβουν την παρανομία του, να είναι σίγουρος ότι θα λογοδοτήσει».

Σημειώνεται ότι η ΝΔ με χθεσινή της ανακοίνωση σημείωνε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Πολάκης που αρέσκεται να κάνει καταγγελίες περί δήθεν ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών του αντιπάλων, όπως προκύπτει από τη δική του δήλωση παραβιάζει το νόμο, αφού η εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι;».

ΝΔ: Ας αφήσει κατά μέρος ο κ. Πολάκης τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως
 

«Ο κ. Πολάκης επανέρχεται με το γνωστό ύφος του και απειλεί», επισημαίνει σε νεότερη ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και τονίζει: «Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως: Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής;»

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Πώς λοιπόν ο κ. Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου; Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ