Γιατί καθυστέρησε 13 ώρες το διάγγελμα Πούτιν: Ο έντονος βήχας, φώναξαν γιατρούς στο Κρεμλίνο

Δεκατρείς ώρες καθυστέρησε το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν για τη μερική επιστράτευση στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», που επικαλείται προσκείμενο στον Πούτιν τηλεοπτικό κανάλι, το παρασκήνιο της μαγνητοσκόπησης του διαγγέλματος ήταν χαοτικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να υπέστη κρίσεις βήχα και πόνου στο στήθος κατά την προετοιμασία του τηλεοπτικού του διαγγέλματος, το οποίο καθυστέρησε να μεταδοθεί για 13 ώρες.

Συγκεκριμένα, το κανάλι General SVR Telegram, το οποίο πιστεύεται ότι διευθύνεται από έναν πρώην γνώστη του Κρεμλίνου, ο οποίος είχε προβλέψει την επιστράτευση, δήλωσε ότι η ομιλία του Πούτιν έπρεπε να ηχογραφηθεί ξανά και ξανά, πολλές φορές, λόγω της κακής του υγείας.

Όπως αναφέρει το κανάλι Telegram: «Ο Πούτιν ήταν κλεισμένος σε μια αίθουσα για να γράψει το κείμενο του διαγγέλματός του. Όταν ο πρόεδρος βγήκε και άρχισαν οι προετοιμασίες για τη μαγνητοσκόπηση, άρχισε να βήχει έντονα. Αρκετές προσπάθειες να ξεκινήσει η ηχογράφηση ματαιώθηκαν λόγω αυτού του βήχα. Μετά την τέταρτη ανεπιτυχή προσπάθεια καταγραφής του διαγγέλματος, κλήθηκαν γιατροί για να παρέχουν βοήθεια στον πρόεδρο, ο οποίος παραπονέθηκε επίσης για πόνους στο στήθος. Οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλει την ηχογράφηση και να τους ακολουθήσει για εξετάσεις, πράγμα που έγινε».

Και συνεχίζει: «Βέβαια, υπάρχει και η άποψη από άτομα από τον στενό κύκλο του προέδρου, πως ο Πούτιν προσποιήθηκε το πρόβλημα υγείας προκειμένου να αναβάλει το γύρισμα και να επανεξετάσει τις αποφάσεις του. Άτομα που βρίσκονται κοντά του γνωρίζουν την παθολογική αναβλητικότητα και την αβεβαιότητά του στη λήψη αποφάσεων, ιδίως σημαντικών».

Πηγή: iefimerida

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ