Χόρεψε με τον Πούτιν και τώρα φοβάται για τη ζωή της

Χόρεψε με τον Πούτιν και τώρα φοβάται για τη ζωή της
Newsroom
Newsroom

Υποστήριξε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ εγκατέλειψε τη χώρα επειδή φοβάται για τη ζωή της, καθώς δέχθηκε απειλές ότι θα την σκοτώσουν. Αυτό ανέφερε η ίδια στον ανταποκριτή της εφημερίδας The Washington Post. Η Κνάισλ διετέλεσε υπουργός την περίοδο 2017-2019.

Το 2018 είχε προσκαλέσει στον γάμο της τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον οποίο χόρεψε βαλς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Στην κυβέρνηση, η Κνάισλ εκπροσωπούσε το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, που τάσσονταν υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία.

Αποχώρησε από τη Rosneft

Το 2021 η πρώην υπουργός, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosneft. Αποχώρησε από το συμβούλιο τον Μάιο του 2022. Λίγο πριν συμβεί αυτό, η Rosneft υπέστη τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκτός των άλλων, η Κνάισλ αρθρογραφούσε για το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RT (Russia Today) στο οποίο επίσης έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Στο άρθρο της εφημερίδας The Washington Post, δεν διευκρινίζεται ποιος συγκεκριμένα απειλούσε την Κνάισλ και αν διεξάγεται έρευνα για την εν λόγω υπόθεση.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας ήρθε σε επαφή με την υπουργό, όταν ετοίμαζε υλικό για τις σχέσεις Αυστριακών πολιτικών με τη Ρωσία.

Πολλοί από τους Αυστριακούς πολιτικούς αφού ολοκλήρωσαν την πολιτική τους καριέρα ανέλαβαν θέσεις σε διοικητικά συμβούλια ρωσικών εταιρειών, υπενθυμίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ