Η γροθιά στο πρόσωπο και η "περιπέτεια" στο αστυνομικό τμήμα

Η γροθιά στο πρόσωπο και η "περιπέτεια" στο αστυνομικό τμήμα

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε την Κυριακή

Για απαξιωτική αντιμετώπιση του από αστυνομικούς, όταν πήγε αιμόφυρτος στο τμήμα να καταγγείλει την επίθεση που δέχθηκε από έναν αλλοδαπό, κάνει λόγο εκπαιδευτικός σε καταγγελία του που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κι η οποία έφτασε και στο Cretalive.

Το περιστατικό, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, έγινε στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου ο εκπαιδευτικός δέχθηκε την επίθεση ενός Ολλανδού και κατέληξε με τραύματα στο πρόσωπο να επιχειρεί να κάνει μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Τμήμα ήρθε αντιμέτωπος με τουλάχιστον απαξιωτική στάση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αφού τον είχαν και περίμενε τουλάχιστον μια ώρα - ενώ αιμορραγούσε από την μύτη - κι αφού του έκαναν παρατήρηση και τον απείλησαν με πρόστιμο γιατί δεν φορούσε μάσκα (η οποία είχε ματώσει και πεταχτεί) έφτασε τελικά στον αξιωματικό υπηρεσίας. 
Εκείνος, συνεχίζει ο εκπαιδευτικός "συνέταξε με πολλή δυσκολία και ενώ συνεχώς με αποθάρρυνε μια μηνυτήρια αναφορά στην οποία έγραψε πως είχα "ελαφριά τραύματα". Ενώ τα στοιχεία που υπήρχαν ήταν πολλά και τα ανέφερα συνεχώς, εκείνος μου απαντούσε με απροθυμία και με πολύ ζόρι δέχτηκε να καταγράψει ανεπισήμως κάποια από αυτά που του έλεγα, με τα οποία αν ενδιαφερόταν πραγματικά θα είχε βρει το δράστη σε λίγες ώρες και πριν παρέλθει το αυτόφωρο.
Το μόνο που κατάφερα και αυτό μόνο αφού έπεσαν κάποια τηλέφωνα από γνωστούς γνωστών και άλλαξε λίγο η στάση των αστυνομικών, ήταν να με εξέτασει ιατροδικαστής, ο οποίος μου είπε ότι τα τραύματα δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που περιγράφηκε στη μήνυση".

Αστυνομικές πηγές, στις οποίες απευθύνθηκε το Cretalive, επιβεβαιώνουν την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς για τον ξυλοδαρμό, υποστηρίζοντας ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα για τέτοιες περιπτώσεις. 
Αναφέρουν ωστόσο πως αν ο εκπαιδευτικός πιστεύει πως η συμπεριφορά απέναντί του δεν ήταν η δέουσα έχει το δικαίωμα να καταθέσει σχετική αναφορά, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα υπηρεσιακά. 


 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ