Η συγνώμη του Μητσοτάκη στον Φίλη

Η συγνώμη του Μητσοτάκη στον Φίλη

Η ατυχής έκφραση για την μάσκα

Αν μη τι άλλο πρέπει να πούμε μια καλή κουβέντα για τον Μητσοτάκη που θεώρησε ότι πρέπει να ζητήσει συγνώμη γι αυτό που είπε! Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη είχε ο Πρωθυπουργός   λίγο μετά από το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή. 

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος κάλεσε τον κ. Φίλη στο γραφείο του προκειμένου να του εξηγήσει ότι όταν αναφέρθηκε σε αυτόν λέγοντας του να προσέχει καθώς δεν φορούσε τη μάσκα και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες δεν είχε ειρωνικό τόνο.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε ότι η αναφορά του ερμηνευόταν από πολλούς ως ειρωνία  και στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον κ. Φίλη στο γραφείο του του είπε : «Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες. Δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλλω. Αν το εξέλαβες έτσι σου ζητώ συγγνώμη».

 

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, ο ίδιος ξεκαθάρισε  στον Πρωθυπουργό ότι δεν προσεβλήθη προσωπικά, στηλιτεύοντας, την αναφορά του ως «ειρωνική» απέναντι σε εκατομμύρια πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και διερωτώμενος τι «πολιτικό ήθος παράγει» κάτι τέτοιο, όταν διατυπώνεται από τον ίδιο. Κατόπιν πάντως  επεκτάθηκαν όπως είπε σε ευρύτερη συζήτηση αναφορά με τις ευπαθείς ομάδες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο κ. Φίλης τόνισε: "Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε «ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω», υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις" είπε. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ