Η ζωή βρίσκει τρόπους να νικά! Απεγκλώβισαν ετοιμόγεννη γυναίκα

Η ζωή βρίσκει τρόπους να νικά! Απεγκλώβισαν ετοιμόγεννη γυναίκα

Η αισιόδοξη ματιά σε μια δύσκολη για την Κρήτη μέρα

Αγωνία, απόγνωση, λύπη, οργή, προβληματισμός, τα συναισθήματα που κυριάρχησαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, με αφορμή το νέο σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας από πολλές περιοχές του νησιού. 
Η περιοχή της Χερσονήσου ήταν αυτή που βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο "μάτι του κυκλώνα", ενώ το μέγεθος της καταστροφής είναι ακόμα δύσκολο να μετρηθεί. 

Ωστόσο έρχονται κάποια πράγματα να φέρουν έστω και ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη και να μας κάνουν να "ξεφύγουμε"  κάπως και για λίγο από τις εικόνες που προκαλούν θλίψη
Γεγονότα όπως ο απεγκλωβισμός το βράδυ της Τρίτης, από την περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου, με τη συνδρομή πάντα της Πυροσβεστικής, μιας εγκύου η οποία - σύμφωνα με τις πληροφορίες - έπρεπε να μεταφερθεί στο μαιευτήριο καθώς έφτασε η ώρα του τοκετού! 

Φυσικά δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι σε μια τέτοιου μεγέθους καταστροφή δεν μετράμε ανθρώπινα θύματα! 
Η βοήθεια των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής σε αυτές τις δύσκολες ώρες μπορεί να γίνει αντιληπτή απλά και μόνο αν δούμε τους αριθμούς: 

Μόνο στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, η Υπηρεσία δέχτηκε 450 κλήσεις για βοήθεια.  Οι διασώσεις ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά έφτασαν τις 77, μεταξύ αυτών και 27 ανήλικοι. 
Ακόμα έχουν γίνει στην περιοχή 55 αντλήσεις από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και εκκρεμούν 100! 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ