Σαν... πρόταση γάμου, το δώρο του δημάρχου στην ΠτΔ

Σαν... πρόταση γάμου, το δώρο του δημάρχου στην ΠτΔ

Της προσέφερε ένα κόσμημα με την "Μέλισσα των Μαλίων"

Ένα ιδιαίτερο δώρο έκανε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την διάρκεια της σημερινής της επίσκεψης στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι.

Ο δήμαρχος της προσέφερε ένα κόσμημα με την "Μέλισσα των Μαλίων", ωστόσο λόγω της συσκευασίας του - το κόσμημα ήταν τοποθετημένο σε ένα μικροσκοπικό αλλά εντυπωσιακό κουτάκι- όλοι διερωτήθηκαν χαριτολογώντας "πρόταση γάμου κάνει ο δήμαρχος;"

1

Το δώρο ήταν μία χρυσή καρφίτσα, η οποία απεικόνιζε το λεγόμενο "Χρυσό Κόσμημα των Μαλίων", που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου .

Ο κ. Φραγκακης αναφέρθηκε στο συμβολισμό των δύο αντικριστών μελισσών, που κρατούν ανάμεσα στα πόδια τους μια κηρήθρα, βάζοντας μία σταγόνα μέλι η καθεμιά μέσα σε αυτήν.

Ο κ. Φραγκακης υπογράμμισε ότι όπως αυτές οι δύο μέλισσες συνεργάζονται, έτσι κι ο Δήμος χρειάζεται συνοδοιπόρους σε αυτή την πρωτόγνωρη για την περιοχή δοκιμασία.

Παράλληλα ανέφερε ότι η παρουσία της στην περιοχή, σηματοδοτεί πολλά σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη, δίνοντας στους δημότες θάρρος και δύναμη για την επόμενη ημέρα. «Είναι σημαντικό για εμάς και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την ουσιαστική σας βοήθεια και την παρουσία σας εδώ που μας δίνει κουράγιο!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης.

Ο Δήμαρχος Μινώα πρόσφερε ακόμα στην κ. Σακελλαροπούλου ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, δύο βιβλία, κεραμικά σκεύη από το Θραψανό, και βιολογική ρακή.

1

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ