Κατάληψη Ευαγγελισμού: Το «ντου» ήταν το εύκολο, τα δύσκολα έπονται

Γιατί τώρα;

Το «ντου» στην κατάληψη του Ευαγγελισμού ήταν το εύκολο κομμάτι της όλης υπόθεσης. Τα δύσκολα έπονται!

Και αυτό το ξέρει καλά πρωτίστως η Αστυνομία που πλέον βάζει (ή μάλλον τις βάζουν) στο κεφάλι της επιπρόσθετους μπελάδες. Έξι μήνες φυλούσαν στα Χανιά οι αστυνομικές δυνάμεις τον εμβληματικό χώρο της Rosa Nera.

Κάθε μέρα, ειδικά τον πρώτο καιρό, στέλνονταν δυνάμεις και από τους άλλους νομούς της Κρήτης προς ενίσχυση των μέτρων φρούρησης σε 24ωρη βάση.

Τώρα η ΕΛ.ΑΣ καλείται να φρουρεί σε 24ωρη βάση το κτίριο του Ευαγγελισμού και ήδη στέλνονται δυνάμεις και από τους άλλους νομούς, ενώ μην ξεχνάμε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Αστυνομία.

Γιατί τώρα; Αν και ορισμένοι κύκλοι σπεύδουν να συνδέσουν το «ντου» της ΕΛ.ΑΣ με συγκεκριμένη υποψηφιότητα, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν μετά από πρωτοβουλία πολιτικών παραγόντων που σχετίζονται με το υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Και ίσως σε αυτό το παρασκήνιο θα πρέπει να εστιάσουμε δημοσιογραφικά τις επόμενες ώρες. Αναμφίβολα πάντως το πράσινο φως δόθηκε από την Αθήνα και τον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας, παρά τις αντίθετες, όπως μαθαίνουμε, εισηγήσεις που υπήρξαν πριν από περίπου 20 ημέρες από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη.

Ευαγγελισμός Αστυνομία
Φωτογραφία: Κ.Φ. via FacebookΔείτε επίσης:

Χημικά και ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου - Σε "κλοιό" πολίτες και τουρίστες

Τέλος στην, επί 21 χρόνια, κατάληψη στον "Ευαγγελισμό" - Δείτε φωτογραφίες

Κυκλοφοριακή εμπλοκή μετά την εκκένωση του "Ευαγγελισμού"

Ημερίδα για τη Βιολογική Γεωργία, στο Ηράκλειο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ