Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών!

Βραβείο στην τάξη των θετικών επιστημών παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Νεοχωρίτης

Μία σημαντική διάκριση έλαβε ο καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνος (Ντίνος) Νεοχωρίτης. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών στην τάξη των θετικών επιστημών, και όπως ανακοινώθηκε έλαβε το βραβείο Χίλδεγαρδ χήρας Λεωνίδα Ζέρβα, με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, για τη διάκριση πρωτότυπης ερευνητικής εργασίας στην Οργανική Χημεία για την εργασία του με τίτλο «Σύνθεση τετραζολοινδολίων μέσω αντιδράσεων πολλών συστατικών».

Η πορεία του

O Κωνσταντίνος Νεοχωρίτης, πτυχιούχος το 2004 του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έλαβε το 2006 από το ίδιο Τμήμα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης. Ακολούθως, με την υποτροφία «αριστεία» της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ., έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα στην Οργανική Χημεία το 2011 υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Κ. Τσολερίδη και Ι. Στεφανίδου-Στεφανάτου.

Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε την σύνθεση βιολογικά δραστικών ετεροκυκλικών ενώσεων. Μετά από σύντομες μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ στην φαρμακευτική Χημεία με την υποτροφία «Αριστεία Μεταδιδακτορικών Ερευνητών» της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ., μετέβη το 2012 στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Χρόνιγκεν (University of Groningen, RUG), Ολλανδία.

Εκεί, την περίοδο 2012-2016, ειδικεύτηκε στον σχεδιασμό και σύνθεση φαρμάκων υπό την επίβλεψη του Καθηγητή A. Dömling. Το 2016-2018 ήταν υπεύθυνος έρευνας Φαρμακευτικής Χημείας σε κοινοπραξία του Παν/μιου Χρόνιγκεν σχετιζόμενη με την καρκινική ανοσοθεραπεία.

Μεταξύ άλλων, είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρίας TelesisPharma BV. Το 2019 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ