Μια ανάπλαση που… εξαφάνισε τις 100 από τις 160 θέσεις στάθμευσης!

Newsroom
Newsroom

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι σε γειτονιά του Πόρου

Όταν κάνεις μια πολεοδομική παρέμβαση ανάπλασης σε μια περιοχή, πρώτο σου μέλημα εκτός από το καλαίσθητο αποτύπωμα είναι να προβλέψεις η όποια λύση να είναι βιώσιμη και λειτουργική. Διαφορετικά ή δεν την κάνεις ή τέλος πάντων, πριν παρέμβεις, καταγράφεις την υπάρχουσα κατάσταση, διαλογίζεσαι με την τοπική κοινωνία, ακούς κι έπειτα σχεδιάζεις.

Κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε στην περιοχή του Πόρου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην περιοχή της οδού Κομνηνών όπου, όπως πληροφορούμεθα, οι κάτοικοι είναι στα… «κεραμίδια»!

Ανάπλαση Πόρος

Μεγάλη αναστάτωση, λοιπόν, και έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κατοίκους της περιοχής, για τα έργα ανάπλασης του δρόμου.

Χωρίς συζήτηση και διαβούλευση - όπως καταγγέλλουν στο CRETALIVE - με τους κατοίκους της περιοχής για τις ανάγκες τους, έχουν ξεκινήσει τα έργα και ήδη έχουν χαθεί οι 100 από τις 160 θέσεις στάθμευσης που υπήρχαν και μάλιστα σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας, με υπερβολικά μεγάλη και άβολη πεζοδρόμηση.

Ανάπλαση Πόρος

Που θα παρκάρει ο κόσμος τα αυτοκίνητα του; Στις αυλές ή στα μπαλκόνια; Ή θα μαλώνουν μεταξύ τους και θα παίζουν ξύλο για μια θέση στάθμευσης;

Διότι, όπως λένε, τι νόημα έχει μια παρέμβαση αν, όταν φύγει ο εργολάβος, θα γίνεται μάχη καθημερινά για το πού θα σταθμεύουν οι κάτοικοι της γειτονιάς τα αυτοκίνητα τους;

Ανάπλαση Πόρος

Ανάπλαση Πόρος

Ανάπλαση Πόρος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ