Η γιαπωνέζικη παροιμία, η κρητική μαντινάδα κι ο εβδομαδιαίος απολογισμός του πρωθυπουργού

Ειδική μνεία στην πρόσφατη περιοδεία του στην Κρήτη

Με μια γιαπωνέζικη παροιμία "άνοιξε" την πρόσφατη δημοσίευση του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Ιαπωνία για τις επόμενες 2 ημέρες. 

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην καθιερωμένη πλέον κυριακάτικη ανάρτηση του στο Facebook, που ανακεφαλαιώνει το κυβερνητικό έργο της εβδομάδος που πέρασε.

Στη συνέχεια κάνει μέσω μιας μαντινάδας ειδική μνεία στην πρόσφατη περιοδεία του στην Κρήτη, ενώ επισημαίνει τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου «Κρήτη 2030».

Η παροιμία: 

"Στα δικά μας θέματα, αυτή την εβδομάδα έχω ξεχωρίσει μικρές και μεγάλες δράσεις, που όμως όλες πιστεύω ότι συνεισφέρουν θετικά στη ζωή των ανθρώπων. Ή όπως λέει μία γιαπωνέζικη παροιμία που διάβασα πρόσφατα: "Ακόμη και η σκόνη, όταν στοιβάζεται, μπορεί να γίνει βουνό"."

Η μαντινάδα και η αφιέρωση :

Ξεκίνησα με μια γιαπωνέζικη παροιμία. Θα κλείσω με μια μαντινάδα:

Όπως κι αν πάει ο καιρός

Κι όσο κι αν σκοτεινιάζει

Θ' αλλάξουμε τον κόσμο μας

Συνέχεια νά λιάζει!

      Την αφιερώνω σε όλους τους κατοίκους της Κρήτης, ειδικά όμως σε όσους μας επιφύλαξαν μία τόσο θερμή υποδοχή την περασμένη Τέταρτη. Βρεθήκαμε εκεί για να παρουσιάσουμε το φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό, πρόγραμμά μας «Η Κρήτη το 2030». Πρόκειται για μια δέσμη 480+ μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων, με προϋπολογισμό 7,7 δισ. ευρώ.

 

Δείτε επίσης

Κ. Μητσοτάκης από Ιαπωνία: Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις

 

Από την Κρήτη, στην Ιαπωνία!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ