Νέα δημοσκόπηση δείχνει "αδυναμία" αυτοδύναμης κυβέρνησης στις πρώτες κάλπες

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».

Διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα πριν από την προκήρυξη των εκλογών και δημοσιεύεται με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου. Όπως προκύπτει, η ΝΔ δείχνει να ανακτά τις δυνάμεις της, διευρύνοντας τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 6,9 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου και προηγείται με 33,8% έναντι 26,9%. Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσκόπηση της GPΟ που δημοσιεύτηκε στις 8 Απριλίου η διαφορά Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4,8%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 5,6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτίμηση Ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%. Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%, ωστόσο η ψαλίδα ανοίγει ξανά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται να «κλειδώνει» το διψήφιο ποσοστό με 10,3% με το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Η Ελληνικά Λύση βρίσκεται στο 4,9%, ενώ το ΜέΡΑ 25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων η εικόνα παραμένει σχεδόν η ίδια. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22,2% και την διαφορά ανάμεσα στους να διαμορφώνεται στο 5,6%. 

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,5% και το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4 %, το ΜέΡΑ 25 με 4.4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,2%. 

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η «Metron Analysis» για το «Βήμα της Κυριακής» είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ