Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο Πρόεδρος της Ένωσης και η κλιματική αλλαγή

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο Πρόεδρος της Ένωσης και η κλιματική αλλαγή

Μια διαφορετική οπτική για τις αποζημιώσεις του Οργανισμού

Διαβάσατε ήδη στο Cretalive για την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με επίκεντρο την ασφάλιση της πρωτογενούς παραγωγής, παρουσία του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ Νικολάου Δούκα και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. 

Μια διαφορετική παράμετρο στο ζήτημα των αποζημιώσεων των αγροτικών προϊόντων, όπως μαθαίνω, έθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου. 
Την ώρα που οι περισσότεροι εστίασαν στο πόσο "ριγμένη" σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι η Κρήτη, που πληρώνει μεγάλο μέρος εισφορών αλλά εισπράτει - όπως παραδέχτηκε και ο κ. Δούκας - πολύ λιγότερα, ο κ. Σταύρος Γαβαλάς μίλησε για το "προλαμβάνειν"! 

Όπως επεσήμανε, την ώρα που τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και πιο ορατά, και οι καταστροφές στις καλλιέργειες τείνουν να γίνουν "κανόνας" και όχι εξαίρεση, ίσως θα έπρεπε η κουβέντα να περάσει στο θέμα της καλύτερης προστασίας των καλλιεργειών! 
Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι, δεν είναι μόνο η παραγωγή που χάνεται από χαλάζι, βροχή ή καύσωνα, είναι και οι αγορές που "χάνονται" αν δεν μπορούμε να τις προμηθεύσουμε με τα προϊόντα που απαιτούν. 

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του κ. Γαβαλά στα όσα με σκωπτική διάθεση ρώτησε παριστάμενο στην συνάντηση στέλεχος του αγροτικού χώρου: "Ήντα θες να κάνουμε πρόεδρε, να τος εφυσούμε των αμπελιών στον καύσωνα;"
 "Υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως τα δίκτυα σκίασης, ή ο ψεκασμός με καολίνη που βοηθάνε και σίγουρα όχι το φύσημα", απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ