Ο Αρναουτάκης, τα μειωμένα έσοδα και το "κυνηγητό" για έργα και χρήματα!

Τρέχει ο Περιφερειάρχης Κρήτης για να φέρει λεφτά και έργα...

Η προσπάθεια στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φέρουν τα οικονομικά τους σε μια κανονική πορεία δεν είναι εύκολη.

Και μπορεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου να αναζητεί μια λύση, μέσω του δανεισμού, κι αυτό να ξένισε πολλούς, αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης, μαθαίνω πως ψάχνουν δανεισμό προκειμένου να συμβασιοποιήσουν τα απαραίτητα, μέσα στο 2024, έργα!

Δυστυχώς όλοι οι Ο.Τ.Α, στη μετά Covid εποχή, βιώνουν την απομείωση των εσόδων τους και η Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να έχει διαφορετική εικόνα.

«Ξύνουν» τον πάτο του βαρελιού για να βρουν χρήματα, μοχλεύουν τα ταμειακά αποθέματα προηγούμενων ετών για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και μάλιστα φαίνεται πως έχουν μια οικονομική "αιμορραγία" της τάξεως των 8.000.000 ευρώ σε σχέση με τα έσοδα προηγούμενων χρόνων … Δεν τη λες και μικρή!

Πάντως, επειδή ο Αρναουτάκης όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκε με συνεχείς επαφές και ταξίδια στην Αθήνα προκειμένου να βρει… "ξετρύπια", ούτε και τώρα σταματά...

Μόνο μέσα στον Ιανουάριο πήγε 6 (!) φορές στην Αθήνα για να βρει χρήματα. και απ’ όσο πληροφορούμαστε. ετοιμάζει μια νέα εργολαβία της τάξεως των 27 εκατομμυρίων ευρώ για την οδική ασφάλεια του νησιού!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ