Ο Δήμος από τη μια εξυπηρετεί κι από την άλλη μοιράζει κλήσεις!

Ο Δήμος από τη μια εξυπηρετεί κι από την άλλη μοιράζει κλήσεις!

Η ιστορία ενός ταλαιπωρημένου Ηρακλειώτη

Όταν έγινε η ανάπλαση της λεωφόρου Πλαστήρα έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο, στο ρεύμα προς την Καινούργια Πόρτα, δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Κατά ένα περίεργο και ανεξήγητο τρόπο ξαφνικά εμφανίστηκαν σήματα απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης, σε ένα χώρο που είχε σχεδιαστεί και δημιουργηθεί για αυτό το λόγο. Όσα αυτοκίνητα σταθμεύουν εκεί δεν εμποδίζουν την κίνηση στο δρόμο.

Θα μπορούσε ως δικαιολογία να ειπωθεί ότι μετά που άνοιξε το πάρκινγκ στο υπόγειο του Πολιτιστικού, ο Δήμος και η ΔΕΠΤΑΗ, δεν ήθελαν να παρκάρουν εκεί αυτοκίνητα. Το πάρκινγκ όμως είναι εδώ και μήνες κλειστό μετά από παρέμβαση του συλλόγου Ιδιωτικών Χώρων Στάθμευσης, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε στο ισόγειο του Πολιτιστικού το 2ο ΚΕΠ Ηρακλείου. Η προσέλευση είναι μεγάλη και λόγω των μέτρων για την covid-19 υπάρχει μια καθυστέρηση των πολιτών.

Πολλοί δημότες αναγκαστικά σταθμεύουν στο χώρο που περιγράψαμε προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο ΚΕΠ. Διαφορετικά πρέπει να αφήσουν μακριά τα αυτοκίνητά τους ή να επιλέξουν ιδιωτικό πάρκινγκ. Δεν λογάριασαν όμως τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, η οποία «εφαρμόζοντας το νόμο» επισκέπτεται συχνά την περιοχή και «μοιράζει» πρόστιμα. Έτσι χθες ένας ταλαιπωρημένος Ηρακλειώτης, μόλις βγήκε από το ΚΕΠ είδε την κλήση στο παρμπρίζ και κόντεψε να λιποθυμήσει. Ήταν από τις εικόνες που δύσκολα σβήνονται από τη μνήμη. Ένιωσε έντονα προσβεβλημένος, δεν πίστευε αυτό που είχε γίνει, και έψαχνε το «όργανον της τάξεως» που είχε αποχωρήσει. 

Στην παρότρυνση κάποιου που περίμενε να μπει στο ΚΕΠ, να πάει αμέσως στη Δημοτική Αστυνομία, είπε: «Έχω αξιοπρέπεια και δεν πάω να γλύψω κανένα κερατά. Μπορεί να μην μου περισσεύουν αλλά δεν πρόκειται ποτέ μου να το κάνω».

Η «γλώσσα» του σώματος και η εικόνα του προσώπου του όταν αποχωρούσε έλεγε πολλά, που μάλλον δεν μπορούν να αντιληφθούν κάποιοι στο δήμο Ηρακλείου.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ