Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα σενάρια υπουργοποίησης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα σενάρια υπουργοποίησης

"Είμαι πολύ μακριά και πολύ αλλού", λέει ο ίδιος

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα σενάρια που τον θέλουν να ... υπουργοποιείται στο νέο κυβερνητικό σχήμα. "Είμαι πολύ μακριά και πολύ αλλού" δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα σενάρια περί υπουργοποίησής του έκανε λόγο για "αντίληψη της πολιτικής ανεκδοτολογικού τύπου".

"Έχω υπάρξει κυβερνητικός εταίρος, ως αρχηγός κόμματος συγκυβέρνησης, αντιπρόεδρος κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσα να εφαρμόσω με ευχέρεια εθνική στρατηγική" σημείωσε με έμφαση και διευκρίνισε: "άρα, δεν μπορώ να είμαι υπουργός μιας κυβέρνησης με συγκεντρωτικό πρωθυπουργό". 

Στην ίδια συνέντευξή του, στο Action24, ο κ. Βενιζέλος ερωτήθηκε και για τη σχέση του με τη Φώφη Γεννηματά, ιδίως για το αν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συζητά μαζί του για τα εθνικά θέματα. "Δεν έχουμε καμία επαφή" απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ερωτηθείς για το εάν ο πρωθυπουργός του έχει ζητήσει τη γνώμη του σημείωσε ότι έχει αφήσει φάκελο με γραπτές οδηγίες για τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Επιπλέον, επισήμανε πως σύμφωνα με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει ανατρέξει στο περιεχόμενο του φακέλου αυτού και σε γενικές γραμμές συμφωνεί με αυτό.

Όσο για τις τελευταίες εξελίξεις στο "μέτωπο" των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Ευαγγελος Βενιζέλος σημείωσε:

"Με την Τουρκία έχουμε υποχρέωση, κατά το Διεθνές Δίκαιο, να κάνουμε διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ή να πάμε στο Δικαστήριο με συνυποσχετικό για την οριοθέτηση. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις λεγόμενες μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις, δεν συζητούμε και δεν διαπραγματευόμαστε θέματα κυριαρχίας, θέματα γκρίζων ζωνών ή θέματα αποστρατικοποίησης, αλλά για την οριοθέτηση το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει υποχρεωτικά διαπραγμάτευση για συμφωνία ή διαπραγμάτευση για συνυποσχετικό για παραπομπή  στο Διεθνές Δικαστήριο".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ